Un nou grup de suport pentru supravietuitorii/ranitii de la Colectiv, moderat de dr. Florian Koleci

Un nou grup de suport pentru supravietuitorii/ranitii de la Colectiv, moderat de dr. Florian Koleci

Nimeni nu poate trece singur peste trauma. Este nevoie sa-ti spui povestea, sa plangi dupa ceea ce ai pierdut, sa constientizezi faza in care te afli, sa te ridici si sa mergi mai departe prin proprile forte, dar beneficiand de sprijinul si de experienta altora.

Poate ti-ai pierdut increderea in ceilalti, in statul care trebuie sa te protejeze, in sistemul medical, in cei din jur, in deciziile si alegerile proprii. Ai trecut prin lucruri care pun la indoiala cele mai profunde nevoi ale noastre ca oameni, nevoia de siguranta, de aparteneta poate.

Poate nu-ti vine sa iesi in public saunu sti cum sa iesi.
Ai trecut prin chinuri si dureri mari si nu sti cum sa stergi ceea ce s-a intamplat.

Simti ca ai un alt corp, cu alte dureri, cu alte forme, perceput altfel cand il atingi. Nu mai esti cel care erai.
Te gandesti cum sa sa arate viata ta de acum incolo.
Poate in ultima vreme ai devenit mai atent si mai preocupat de siguranta ta decat o faceai inainte.

Poate emotile si compasiunea celorlalti te face sa fi coplesit, stanjenit si nu sti cum sa reactionezi.

O data ce te ai intors acasa, prieteni, familia, colegii sau chiar oameni necunoscuti ar putea sa se uite altfel la tine sau sa-ti puna diferite intrebari care fie iti creeaza disconfort fie nu vrei sa le raspunzi. Nu poti controla reactile altora, dar poti controla modul cum tu reactionezi la comportamentele lor, iar rolul unui grup de suport poate fi important in asemenea situatii.

Daca esti preocupat de cateva din aceste intrebari, te invitam sa devi membru al grupului de support. Exista multe intrebari, iar impreuna putem sa gasim mai usor raspunsuri si solutii.

Grupul de suport are scopul de a oferi sprijin persoanelor ranite si supravietuitorilor de la Colectiv. Participarea la acest grup iti ofera posibilitatea de a gasi oameni care inteleg prin ce treci si care sunt dispusi sa fie alaturi sau sa impartaseasca cu tine din experienta proprie.

Rolul grupului de suport nu este sa-ti spuna ce sa simti si ce nu, ci sa creeze un loc unde emotile, gandurile, problemele, pot fi discutate si ascultate cu respect si fara a fi judecat.

NU SE PERCEP TAXE.

Persoana de contact pentru inscrieri si detalii: Mariana Armean, nr. de tel: 0753.088.680; adresa de mail mariana.armean@estuar.org sau office@estuar.org.

*********************************************

Fundația Estuar (estuar.com), organizatie de utilitate publica incepand cu anul 2013, a fost fondata in septembrie 1993 de catre Asociatia Penumbra din Scotia si de Liga Romana de Sanatate Mintala. Este prima organizatie din Romania care a creat, pentru adultii cu probleme de sanatate mintala, o retea de servicii de ingrijiri comunitare de zi si locative, acreditata si recunoscuta atat la nivel local, cat si la nivel national.