Trupă indie nouă în oraș: DayDay și primul single&videoclip „Selfie Stick Ballerinas”

Trupă indie nouă în oraș: DayDay și primul single&videoclip „Selfie Stick Ballerinas”

Recent, în zona de muzică alternativă a apărut un nou band – DayDay – care a scos nu numai primul single, ci chiar și primul videoclip. Despre proiect, trecut, prezent și viitor, vă povestește liderul trupei, Andrei Erdei, un pic mai jos.

Cine sunteți, de unde ați apărut, când, cum și de ce?

Suntem DayDay și am cântat câteva piese acum un an și ceva, la lansarea revistei Arte și Meserii, și a fost fain. Ce urmează… Formarea grupului, destine încrucișate, ca în serial.
Cu Ioana (Negrea), mergeam des la karaoke, eram un fel de echipă, shoturi și cântat. Cu George (Irimescu) eram prieteni de vreo 2 ani, cântase la bass în liceu, culminând cu un răsunător concert la Vamă Veche. Bogdan (Stavarache) cântase cu mine în Moebius, așa că a venit să ne ajute la chitară și clape. După mai multe audiții am dat de Ruka (Furtună), a fost bine, așa că a completat formulă de backing vocals, alături de Ioana. Pe Alex (Buzatu) l-am găsit printr-un prieten comun, se cunoscuseră la o nuntă, unde cântase el la tobe. Ne plac și nunțile, de ce nu! 🙂
19260741_322472604858143_1356615972779490177_n

Da’ de ce DayDay și nu NightNight?

Nu e cea mai interesantă înșiruire logică, dar ce putem să-i facem acum? Mă cheamă Andrei, lumea îmi zicea Deiu, deidei îmi suna a trupă indie, dar a avut nevoie de puțin fler englezesc și așa a ieșit  DayDay. Deși, apoi, am constatat că mai există un rapper cu numele ăsta pe Apple Music.

Ce cântați mai exact?

Deocamdată e un bedroom indie, numai bun de ascultat seara, în dormitor sau pe drum, în afara orașului, spre asfințit.

Când s-a copt prima piesă și ce semnifică ea?

Selfie Stick Ballerinas se numește, e și pe Youtube. Eram în State, vorbeam cu o fată de care îmi plăcea mie, dar nu s-a concretizat nimic. Cam despre asta e vorba, mini “neconcretizările” astea, care într-un final nu mai contează așa mult, dar rămân cumva acolo.

Ce mai coaceți acum?

Plănuim să mai scoatem o piesă cât de curând. Sunt și altele în plan, un live session, poate niște bedroom podcasts, vedem, sunt multe de făcut.

Cam pe când visați la un prim album?

Nu știu exact, poate la anu’, vedem cum merg lucrurile în economia asta!

Vă putem asculta pe undeva?

Da, pe la Radio Guerrilla. Recent, clipul nostru a difuzat și la Music Channel, în emisiunea Alternative Hour cu Hefe. Mulțumim!

Până la un prim concert și la un prim album, cam pe unde vă găsim?

Suntem pe:

FB: www.facebook.com/daydayband

Youtube: https://goo.gl/CwsMVD

Spotify: http://bit.ly/2uAdd9h

iTunes: http://apple.co/2vLdVis

Google Play: http://bit.ly/2u14Hwz