The Amsterdams: Ne place sa credem ca in mintea oamenilor suntem si noi pe undeva, atunci cand se vorbeste de muzica

The Amsterdams: Ne place sa credem ca in mintea oamenilor suntem si noi pe undeva, atunci cand se vorbeste de muzica

chesti@naru’ lui Bogdan Serban

“Habemus” tobosar! Cum (de) s-a intamplat?

Andrei Hategan – The Amsterdams: Am dat un anunt pe net, in care am spus lucrul asta. A fost bine poate ca era scris in engleza, Chris fiind din Olanda, vorbim in engleza. E deja de 6 luni, inca ne acomodam unii cu altii, dar simt ca da sens intregului demers, ca sa-i zic asa. Ne lipsea un olandez in trupa.

Va mai simtiti urmariti “agresiv” de catre casnice? Sau s-au reorientat (casnicele?)
Ha, probabil te-ai inspirat din Chased by the Housewives, sezonul 1, de pe Adolessons. Multe s-au reorientat, unele spre cariera si altele (cele mai multe) spre noi 🙂

the ams motorama 3Lucrati (si voi) cu producatorul Adam Whittaker, descrieti pe scurt relatia cu el. Care a fost prima lui remarca legat de muzica voastra?
Relatia noastra cu el e un schimb de mesaje in mare pe FB si pe mail, atunci cand chiar e ceva important. Ne-am inteles bine cu el, desi inca pe noi nu ne-a produs, in adevaratul sens al cuvantului, de la cap la coada, ci doar ne-a mixat & masteriza cateva piese. El e tot timpul incantat de noi, in special de Twin Song si Where to go, pe care le-am lucrat cu el.

Hatze: As vrea sa-l cunosc la o bere, la un moment dat. Hear me, mate?

Mai este valabila afirmatia facuta prin 2007, conform careia: “daca s-ar scoate un almanah al rockului de la A la Z, am fi macar la doua litere acolo” ? Daca da, de ce?
Am fost la A, acolo unde a inceput totul, sper sa nu fim si la Zzzzzz…Nu suntem noi in masura sa zicem de ce ar trebui sau nu sa fim in “almanahe”. Ne place sa credem ca in mintea oamenilor suntem si noi pe undeva, atunci cand se vorbeste de muzica si nu e cu injuraturi.

A ce miroase succesul?
A salata boeuf.

Completati, va rog, propozitia: mesajul in muzica este…
… cheia catre salata bouef.

Urmeaza sa faceti un turneu in India. Cum/de ce/cand?
Incepem pe 27 decembrie in Bombay, la Mood Indigo Festival, urmeaza cateva concerte tot acolo, apoi mergem sa cantam in Bangalore alte cateva show-uri, incheind totul in Chennai la jumatatea lui ianuarie 2015, la Festivalul Saarang, acolo de unde a pornit toata nebunia, printr-o invitatie care ne-a mobilizat pe toti. Abia asteptam sa-i vedem pe oamenii aia, de cantat nu mai zicem. Am inteles ca sunt foarte receptivi la muzica rock, in general. O sa stam aproximativ 20 de zile, o sa filmam toata experienta si o s-o facem cumva publica.

Credeti ca o sa fie o experienta/calatorie spirituala? Sau o sa fie mai degraba o ciocnire culturala: The Amsterdams vs. Bollywood?
Ne asteptam sa fie plina de revelatii si “dari de seama”. Pentru noi o sa fie sigur o ciocnire, dar de aia suntem pregatiti cu de toate, de la vaccin la versuri in limba indiana.

Cand vine albumul care sa imbrace single-ul “Twin song”? Dar urmatorul single?
In 2015 ar trebui sa lansam urmatorul album, nu avem insa o data stabilita, acum incercam sa gasim studioul potrivit pentru inregistrari si definitivam piesele. Urmatorul single e gata in primavara.

foto – Control Club