Spectacolul de dans DORIAN se întoarce la Odeon

Spectacolul de dans DORIAN se întoarce la Odeon

Spectacolul de dans DORIAN, care a făcut parte anul acesta și din selecția oficială a Festivalului Național de Teatru, are programată încă o reprezentație toamna aceasta, pe 19 noiembrie, de la 19:30, la Sala Studio a Teatrului Odeon.

Produs de Asociația Culturală Control N, spectacolul DORIAN pleacă de la o premisă, pe cât de absurdă, pe atât de puternică și de imposibil de ocolit: sfârșitul lumii va veni în 24 de ore. Spectacolul îl urmărește pe Dorian, un bărbat care își trăiește viața singuratică de zi cu zi între biroul său dintr-o corporație și pereții apartamentului său. Într-o dimineață, Dorian află că în 24 de ore va veni sfârșitul lumii. Hotărăște să își trăiască ultimele momente de viață închis în apartamentul său, trecând de la rutină, la panică și ajungând până la liniște și acceptare – acceptarea unui trecut complicat, un prezent incert și un viitor apocaliptic. Spectacolul este construit pe juxtapunerea dansului contemporan cu proiecții multimedia. Jocul creat între mișcarea fizică, reală, concretă, construită sub ochii spectatorului și imaginile surprinse în proiecțiile video va duce către descoperirea trecutului și prezentului din viața lui Dorian.
DORIAN este construit în jurul unui singur actor-dansator: George Albert Costea.

“Prin dans, imagini video și muzică, fără niciun cuvânt rostit, DORIAN este, de fapt, înainte de orice, o poveste despre cuvinte. Cele pe care nu le spunem niciodată și pe care atunci când ne facem curaj să le spunem, dacă ne facem vreodată curaj pentru asta, e deja puțin prea târziu.” (Oana Rasuceanu, regizor și coregraf)

“Dorian este un spectacol viu prin prospeţimea formatului performativ, prin conceptul şi calitatea imaginii şi a sunetului şi prin prezenţa incitantă a lui George Albert Costea. Cu această producţie, Oana Răsuceanu propune o revigorare a limbajului în performance-ul românesc prin schimbarea raportului de forţe între video, sound şi actant.” (criticul de teatru Oana Stoica, “Dilema veche”, martie 2017)

Teaser DORIAN: http://bit.ly/2xarEmJ

Cu: George Albert Costea
Regia și coregrafia: Oana Răsuceanu
Video: Iulia Rugină, Dan Adrian Ionescu, Mizdan, Adrian Câmpean, Alma Cazacu
Muzica originală: Mihai Dobre
Decor: Dan Adrian Ionescu
Light Design: Alin Popa
Producător: Ana Agopian
Durata: 60 min.

Nerecomandat persoanelor sub 10 ani

Proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. Proiect cultural finanțat de Ministerul Culturii prin programul ACCES, 2016.

Program Teatrul Odeon București: http://www.teatrul-odeon.ro/stagiune/program
Detalii pe: http://www.controln.ro/asociatia-culturala/control-n-prezinta-dorian-spectacol-de-dans-contemporan/