Se caută obiecte și poveștile lor pentru Museum of Broken Relationships (Croația), ce vor fi expuse atât la București, cât și la Zagreb

Se caută obiecte și poveștile lor pentru Museum of Broken Relationships (Croația), ce vor fi expuse atât la București, cât și la Zagreb

Rețeaua Națională a Muzeelor din România și Rezidența BRD Scena9 vor organiza la București, în perioada 3 septembrie – 17 octombrie 2020 (la Rezidența BRD Scena9 din str. I.L.Caragiale, nr. 32), o expoziție marca Museum of Broken Relationships (Croația), pentru care se caută obiecte și poveștile lor.

Proiectul Museum of Broken Relationships este unul de explorare a inovației din muzee în toate posibilitățile sale, de exprimare creativă și de reflexie asupra unor teme pentru care muzeul are cele mai inedite și mai convingătoare forme de explorare. Este și motivul pentru care vom aduce în București, în spațiul Rezidența BRD Scena9, în perioada 3 septembrie – 17 octombrie, unul dintre cele mai originale experimente muzeale cunoscute. Fiecare donator povestește prin obiectul donat despre propria dramă sentimentală, iar acest lucru se întâmplă pentru că muzeul îi oferă șansa de a depăși un colaps emoțional prin creativitate, contribuind totodată la îmbogățirea colecției sale universale”, declară Dragoș Neamu, responsabil de proiecte culturale și relații internaționale în cadrul Rețelei Naționale a Muzeelor din România.

Donațiile se fac în perioada 13 iulie – 9 august 2020.

Pentru donații, trebuie să completați formularul de donație pe care îl găsiți aici –> https://brokenships.com/?open=contribute. După trimiterea formularului, veți primi un email de confirmare, cu o versiune imprimabilă a acestuia și instrucțiuni suplimentare.

Contribuțiile voastre pentru Museum of Broken Relationships vor avea șansa de a fi expuse la Rezidența BRD Scena9, în perioada 3 septembrie – 17 octombrie 2020.

  • Toate obiectele donate vor deveni parte din colecția Museum of Broken Relationships și ar putea fi expuse în cadrul expoziției noastre permanente din Zagreb sau oriunde în altă parte a lumii vom itinera colecția;

  • Pentru a vă proteja intimitatea, toate obiectele sunt expuse anonim ;

  • Ne păstrăm dreptul de a refuza o donație pe care o considerăm jignitoare sau discriminatorie din motive personale, sexuale, rasiale, religioase, naționale sau etnice ;

  • Toate obiectele donate devin non-returnabile (după expoziție, donația dvs. se va alătura colecției Museum of Broken Relationships din Zagreb, Croația) ;

  • Dacă aveți întrebări sau nelămuriri, vă rugăm să ne contactați la contact_rnmr@gmail.com

Acest muzeu în vogă vine la București sub marca ”Museums Meet Museums” și cu sprijinul financiar al Administrației Fondului Cultural Național.

Despre Rețeaua Națională a Muzeelor din România

Rețeaua Națională a Muzeelor din România este cea mai mare organizație profesională dedicată muzeelor, cu peste 70 membri instituționali și membri individuali. RNMR exploatează unul dintre cele mai mari avantaje competitive – munca într-un context naţional şi internaţional, construirea flexibilităţii, difuzarea de informaţii şi dezvoltarea unui know-how colectiv în interiorul unei reţele de largă acoperire. RNMR este afiliată la una dintre cele mai mari și influente reţele pan-europene a muzeelor Network of European Museum Organisations.

Rețeaua Națională a Muzeelor din România organizează, de asemenea, în fiecare an, două evenimente importante: Noaptea muzeelor și Museums meet Museums.

www.muzee.org | FB.com/Reteaua.Muzeelor

Despre Rezidența BRD Scena9

Rezidența BRD Scena9 este un centru de cultură contemporană creat de BRD – Groupe Société Générale, într-o clădire declarată monument istoric de pe strada Ion Luca Caragiale, nr. 32. În prezent împreună cu Fundația9 colectivul Rezidenței BRD Scena9 dezvoltă programe în acest spațiu unde gânditorii și creatorii relevanți se întâlnesc cu publicul și folosesc artele, cultura și dialogul pentru a înțelege mai bine lumea în care trăim.

FB.com/RezidentaBRDScena9