S-a dat startul pentru înscrierile la #SzigetTalent 2017

S-a dat startul pentru înscrierile la #SzigetTalent 2017

A sosit din nou momentul: încep înscrierile pentru #SzigetTalent 2017. Trupa aleasă de către juriu și public va putea urca pe una dintre scenele #Sziget2017, în luna august a acestui an. Concursul este organizat, pentru al treilea an consecutiv, în cadrul programului YOUROPEN de la Sziget Festival, de către Sziget România în colaborare cu platforma de cultură alternativă COOPerativa Urbană.

Startul concursului se dă miercuri, 5 aprilie, și se încheie pe 28 aprilie 2017. În acest timp, trupele se pot înscrie la preselecția a concursului.

CONDIȚII:
* Să fie trupe noi dar să aibă măcar un album la activ (piese suficiente pentru un live de 40 min)
* Să NU fie tribute sau cover bands
* Să aibă minim 2 membri și maxim 7
* Fiecare trupă doritoare să participe la concurs trebuie să trimită la info[at]szigetfestival.ro linkuri către platforme online unde pot fi ascultate piese și unde pot fi găsite și câteva detalii despre trupă
* Totodată, trebuie să poată susține un concert de 40 de minute, #LIVE

Juriul este format din:
Andrei Bogdan (TANANANA)
Raluca Oana Radu (Control Club)
DJ Bully (COOPerativa Urbană)
Mihai Epure (Mixtopia)
Leo Stănoi (Hit Music Channel)
un reprezentant #SzigetFestival (care va alege un preferat dintre finaliști)

Toate trupele înscrise vor fi anunțate și vor putea fi ascultate pe pagina evenimentului, care va fi creată pe Facebook. Pe 29 aprilie, juriul va alege 3 trupe care vor susține concerte LIVE miercuri, 3 mai 2017, în Club Control din București – unde atât juriul, cât și publicul, vor alege câștigătorul care va pleca la Sziget 2017.

Ce oferă Sziget Festival:
Spațiu în programul scenei Europa, scenă special concepută pentru a promova tinere talente europene în cadrul Sziget Festival – în data de 10 sau 11 august (data exactă si ora urmează a fi anunțate), LIVE timp de 40 de min, cu 20 de min change-over/line-check.
Remunerație de 500 de euro pentru a acoperi cheltuielile cu transportul (cheltuielile adiționale vor fi suportate de artiști), pe baza unui contract și contra unei facturi
Cazare la hotel pentru artiști + maxim 1 tehnician (maxim 2 nopți)
Bilete pentru o săptămână pentru artiștii din trupă + maxim 1 tehnician
First Class P.A. & Stage Lighting System Backline: 2 cabinete pentru chitară, 1 bass amp. și 1 basic drum-kit
O masă caldă / persoană în ziua concertului, apă în backstage

Alte detalii, aici.