Revista de Povestiri: Motanov Motanul Mov sau cum a fost omorât sentimentul de gri

Revista de Povestiri: Motanov Motanul Mov sau cum a fost omorât sentimentul de gri

Din ce ne povestește Simina, dictatorul proclamat al acestui proiect inedit și frumos,  Revistei de Povestiri este un spațiu al imaginației, al talentului literar liber și deschis spre joc. Toate creațiile îți spun o poveste – prin genul povestirii, al poeziei, al imaginii ori în alt fel. Revista de Povestiri stimulează o lectură participativă, o complicitate creativă a cititorului – zâmbetul, recunoașterea în ideile din text, exercițiul de interpretare și continuare în gândurile proprii și personalizarea propriului exemplar vor crea legătura emoțională cu revista. Despre Motanov Motanul Mov și despre cum a fost omorât Sentimentul de Gri ne scrie negru pe alb, cu propria-i peniță, chiar Simina. Simina Diaconu.

 Cum am omorât Sentimentul de Gri

de Simina Diaconu

Cine era Sentimentul de Gri? Ei bine, cine să fie, era un tip cu care mă întâlneam mereu, în timpul liber, prin metrou, pe stradă, mă trezeam cu el chiar și acasă, se instala fără nicio jenă pe fotoliu și stătea acolo ore întregi. Îmi spunea mereu aceleași lucruri. Că pierd timpul, că nu fac ceva care să conteze, că oamenii sunt plictisitori, că nimic n-are sens, nimic nu e de admirat.

Motivul crimei

L-am omorât pentru că nu-l mai suportam. Am simțit că, dacă el dispărea, aș fi putut să schimb totul. Aș fi făcut un serviciu și celorlalți oameni, care fără el s-ar fi simțit din nou entuziaști și puternici.

Oportunitatea

Îmi venise o idee. Cum ar fi fost să fac o revistă! Ce fel de revistă? De povestiri scurte și frumoase pentru oamenii cu mintea sprintenă, să fie proaspătă și micuță, deschisă pentru orice talentat.

Arma

N-am vrut să risc să nu omor definitiv Sentimentul de Gri, așa că am ales cea mai tare armă: imaginația. Am declarat-o chiar pe coperta Revistei de Povestiri și am inventat un personaj care s-o încarneze, Motanov Motanul Mov. Am ales două culori complementare, mov și galben, care l-au mâncat pe Gri până n-a mai rămas nimic din el.

Complicii

Am mărturisit, dar vreau să-i dau în gât și pe complici. Îi cheamă Teaser și sunt un butic de creație magenta. Au aterizat acum 8 ani pe Pământ, cu o navă spațială cu beculețe și de-atunci au avut o mulțime de misiuni și de victime, parol.

Festinul

După ce am mătrășit Sentimentul de Gri, am ținut-o într-o sărbătoare. Din martie și până acum am publicat lunar Revista de Povestiri și pentru fiecare număr am organizat un eveniment original și jucăuș. De-atunci am instaurat imaginația și jocul ca ocazie de bucurie. Unii dintre jurații care citesc acum vor înțelege, alții nu. Pentru primii am făcut-o și pentru ei stăm de veghe și luptăm în continuare.