Proiecții speciale de film documentar antropologic: Blocul, de Maria Șalaru, pe 30 iulie la MȚR, cu intrare liberă

Proiecții speciale de film documentar antropologic: Blocul, de Maria Șalaru, pe 30 iulie la MȚR, cu intrare liberă

 

CULESE DIN BALKANI vă invită la o nouă proiecție specială de film documentar antropologic, în ultima zi de luni din luna iulie.

Blocul
Regie. Maria Șalaru, România, 2016, 60′
Luni, 30 iulie
ora 20.00
Cinema Muzeul Țăranului
INTRARE LIBERĂ PRECUM PASĂREA CERULUI, în limita locurilor disponibile

EVENT FB

De la certuri între vecini pe subiectul mirosului de usturoi care se simte pe casa scării, la amintirea iernilor fără căldură în calorifere, acest film explorează bogăția universului social și material al blocurilor românești. Urmărește povestea unui administrator în efortul său de a media conflictele dintre vecinii săi și de a păstra liniștea și ordinea în bloc. Perspectiva dezvăluie abundența de nuanțe ale vieții cotidiene într-o astfel de comunitate.

Maria Șalaru este doctorand la Antropologie Socială și Culturală, Universitatea Oxford, unde e în curs de a-și finaliza lucrarea de cercetare despre schimbările din perioada post-socialistă din mediul urban în Piatra-Neamț. A absolvit University College Utrecht în 2011 cu o diplomă în antropologie și filozofie și a combinat interesul pentru științele sociale și fotografie urmând un master de antropologie vizuală la Universitatea Oxford. Având o vastă experință fotografică în România, Olanda, Tanzania și SUA, a continuat să folosească metode de cercetare vizuală pentru lucrarea ei de doctorat.

Culese din Balkani 4.0. are loc anul acesta între 1 și 4 noiembrie.