Program Godot Cafe 15 – 20 decembrie

Program Godot Cafe 15 – 20 decembrie

SAMBATA 15.12.12

 

17:00 : “Bărbații sunt de pe Marte, femeile sunt de pe Venus” după autori americani contemporani

Regia: Doina Antohi

Cu: Mirela Zeța, Andreea Grămoșteanu, Ioana Barbu, Andreeea Samson, Doina Antohi, Constantin Diță, Alexandru Conovaru, Andrei Mateiu, Pavel Bârsan, Șerban Gomoi

Durata: 2h (cu pauza) / Preț bilet: 35 lei

“Actorii reuniti în echipă pentru acest proiect […] sustin adevărate examene de actorie. […] nu se pot uita aparitiile Mirelei Zeta de nerecunoscut în diverse momente prin nuantarea jocului cu inteligentă aplicată pentru creionarea fiecărui rol. Când e o lesbiană indiană, când o naivă prostută, când o persoană cu autoritate. Flexibilă în expresie, Ioana Barbu dă consistentă fiecărei tipologii ce îi revine, gândeste atent rostul cuvântului rostit de personaj. Andreea Samson demonstrează o largă gamă de transpunere în desenul personajelor, se adaptează caracterizării lor cu dezinvoltură si le prezintă fermecător publicului. Îsi schimbă stilul expresiei motivată interior în functie de oferta partiturilor atribuite, Pavel Bârsan, un alt actor deosebit al generatiei tinere. Într-un scheci fără replică, Alexandru Conovaru reuseste să atragă atentia asupra prezentei sale, deosebit fiind si în alte scene. Prin mobilitate în diferite roluri se retin interpretările tinerilor Andrei Mateiu si Serban Gomoi. […] un final admirabil sustinut de Andreea Grămosteanu si Constantin Dită, subtil moralizator ca text prin rezumarea etapelor exisistentei unui cuplu […] Cu totii sunt talente, profesionisti ambitiosi care s-au implicat într-un proiect dificil si au vrut să suplinească absenta contributiei unui regizor.

“Bărbatii sunt de pe Marte, femeile sunt de pe Venus” este un spectacol ce trebuie vizionat , amuzant în multe secvente, atractiv prin distributie.”

— Ileana Lucaciu – ileanalucaciu.blogspot.com

 

DUMINICA 16.12.12

 

19:00 : ”Cui i-e frică de Virginia Woolf?” de Edward Albee

Regia: Mariana Cămărășan și Alexandra Penciuc

Cu: Florina Gleznea, Ionuț Grama, Sînziana Nicola, Emil Măndănac

Durata: 2h30 (cu pauză) / Preț bilet: 30 lei

 

Spectacol nominalizat la Gala Premiilor UNITER  2009 – Debut (Florina Gleznea și Ionuț Grama)

O noapte ca oricare alta. O petrecere târzie. Cu wisky și brandy, jocuri și glume, flirturi inofensive, povești amuzante, dans, secrete murdare, cărți beție ratare voie bună cruzime provocări violete violență adevăr iluzie frică… Martha și George vă așteaptă. 
„Cui i-e frică de Virginia Woolf?” este una dintre cele mai amuzante și mai tulburătoare radiografii ale mitului “familiei perfecte”. George (Ionuț Grama), profesorul de istorie și Martha (Florina Gleznea), exuberanta sa soție și fiica șefului universității, se întorc acasă după o petrecere. Dar noaptea abia începe, iar publicul devine prizonier în casa celor doi și martorul unui șir de „jocuri și glume”, în care barierele anduranței vor fi testate iar demonii vor ieși la lumină. Pentru că Martha i-a invitat la ei acasă pe noii veniți în campusul universitar, blondul Nick (Emil Măndănac) și naiva lui soție, Honey (Sînziana Nicola). Ceea ce urmează va demonstra că nimic nu e mai irezistibil și mai terifiant decât cruzimea și că adevarul și iluzia pot spune uneori aceeași poveste.
Producția, dublu nominalizată la Premiile UNITER în 2009 (Cel mai bun debut – Florina Gleznea și Ionuț Grama), beneficiază de cea mai tânără distribuție care a interpretat rolurile titulare pe o scenă profesionistă și de noua traducere oficială necenzurată și savuroasă a textului original.

Regia și scenografia sunt semnate de Mariana Cămărășan și Alexandra Penciuc („Amalia respiră adânc” și „Rabbit Hole” la Teatrul Act, „Iadul este amintirea fără puterea de a mai schimba ceva” la Teatrul Odeon).

 

LUNI 17.12.12

 

20:00 : “Dragostea durează 3 ani” de Frederic Beigbeder

Regia: Chris Simion

Cu: Cristi Iacob, Ilinca Goia, Gabriela Iacob, Vitalie Bichir

Durata: 1h45 / Preț bilet: 35 lei

 

„Este un spectacol post modern, recomandat spectactorilor dezinhibati si lipsiti de prejudecati, un spectacol neconventional, care anuleaza limita dintre actori si spectatori. De fapt nu e un spectacol, e viata fiecaruia” — Chris Simion.

 

MARTI 18.12.12

 

20:00 : “Ce ne spunem când nu ne vorbim” de Chris Simion

Regia: Chris Simion

Cu: Cristi Iacob, Ilinca Goia, Vitalie Bichir, Gabriela Iacob

Durata: 1h15 / Preț bilet: 35 lei

6 tablouri despre 6 variante de a insela in cuplu.

Ce avem in mintea noastra, coincide foarte rar, sa nu zicem intamplator, cu ceea ce spunem sau cu ceea ce facem. De cele mai multe ori mintea nu traieste in acord cu sufletul. De parca am trai permanent cu o a doua persoana in noi insine. Spectacolul din mintea noastra este al doilea volum al romanului “Ce ne spunem cand nu ne vorbim”. In cheie absolut comica…umorul fiind singurul care ne salveaza din absurd.

Romanul “CE NE SPUNEM CAND NU NE VORBIM” are doua volume. Primul volum, publicat de Editura Trei, se afla deja in librarii. Al doilea volum este un spectacol de teatru regizat de autoare.

p.s. Cel de-al doilea volum nu va fi publicat niciodata. Pentru a avea parte de povestea integrala sunteti invitat(a) sa acceptati provocarea de a fi in sala de spectacol.

 

MIERCURI 19.12.12

 

21:30 : “Marea iubire a lui Sebastian”

Spectacol lectură

Cu: Marius Manole, Rodica Mandache, Ana Ioana Macaria, Istvan Teglaș

Durata: 1h / Preț bilet: 35 lei

 

Având la bază fragmente din însemnările lui Leny Caler, jurnalul lui Mihail Sebastian şi piesa “Jocul de-a vacanţa”, spectacolul are în centru povestea de iubire dintre scriitor şi Caler, mare actriţă a perioadei interbelice. Decor minimalist, pagini de jurnal intim, dialoguri imaginare între ea – acum, în vârstă – şi el, încă tânăr, şi muzica epocii. Un recital actoricesc deosebit.

 

JOI 20.12.12

 

19:00 : “Acțiunea se petrece la conacul moșiei” după A.P. Cehov

Regia: Sorin Militaru

Cu: Doina Teodoru, Cătălin Babliuc, Liviu Cheloiu

Durata: 1h 10 / Preț bilet: 25 lei

 

Două farse într-un act

Și devine complicat….

E Cehov, e comedie,

Militaru la regie,

Actorii – o nebunie,

Mamă, ce scenografie!

 

21:30 : Seara de improvizație cu ImproVizați.ro

Durata: 1h 30 / Preț bilet: 30 lei

“…este un spectacol interactiv…este un altfel de teatru…nimic nu este pregatit dinainte, totul se intampla pe loc…actorii sunt la dispozitia publicului…prezentatorul spectacolului cere un titlu…actorii creaza pe loc o povestire sau o scena de improvizatie pe titlul respectiv…cateodata se cere o limba straina, sau un subiect de discutie…actorii dau imediat nastere unui exercitiu in care folosesc intocmai aceste informatii…deci suntem si poligloti…cumva s-a auzit din public o propozitie?…pai e timpul unui cantec in patru…la fel de improvizat…daca avem si niste tari, stim sa facem si Mondovision, am facut update la Eurovision-ul clasic…ala de la tvr…aaaasa, ala…sau daca tineti neaparat, luam pe scena un spectator, il intrebam cum il cheama, ce meserie are si ce ganduri marete pentru viitor…si instantaneu ii facem un cantec doar pentru el…asa se si numeste exercitiul…dedicatie…uneori avem si un magician printre noi…acest exercitiu creaza panica…sunt folosite obiecte destul de scumpe…telefoane mobile, ceasuri de firma…in cele mai multe din cazuri acestea … va asteptam la spectacol, daca deja sunteti curiosi…”

– ImproVizati.ro