Povești din min_e | Particule de muzică și adevăr

Povești din min_e | Particule de muzică și adevăr

Ne întâlnim să spunem și, mai ales, să ascultăm povești despre mine, despre minte și despre bolile din minte. Cufundate adesea în întuneric, aceste povești trezesc curiozitate, dar și frică; acceptare, dar și respingere; sprijin, dar și abandon. Iar la interior, ele pot aduce singurătate, lipsă de speranță și un gol imens. Și, în aceeași măsură, pot fi despre reziliență, viața după diagnostic și un grup de sprijin extrem de valoros.

Aducem pe scenă poveștile a patru oameni care au trăit toate acestea și care vin să ne spună cum arată și cum se simte călătoria în universul bolilor mintale, un univers al tăcerii, al miturilor, al stigmei și al fricii. Asta pentru ca acelor 1 din 4 persoane diagnosticate cu boli mintale să le fie mai ușor să le vorbească celor dragi despre lucrurile prin care trec, să înțeleagă că nu sunt singure și să ceară ajutor specializat.

Și, pentru că muzica reușește să transmită lucruri dincolo de cuvinte, ascultăm aceste istorii personale printre acorduri de pian: compoziții de Johann Sebastian Bach și Frédéric Chopin, interpretate de pianista Oana Dinea.

Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile, prin înscriere la adresa office@estuar.org
Accesul copiilor la eveniment nu este recomandat.

Sugerăm o donație de 30 de lei, care poate fi achitată în contul Fundației Estuar, RO45RNCB0064004896460001, sau în numerar, la eveniment.

Despre Oana Dinea
Absolventă a unui program de licență și a două masterate în cadrul Conservatorului din Geneva, Oana este acum profesoară de pian la Conservatorul popular de muzică, teatru și dans din Geneva, unde și locuiește. A participat la numeroase festivaluri de pian și susține concerte în mai multe țări din Europa.

Despre “Pianistes en Scène pour une Cause Humaine”
Un grup de muzică de cameră format din patru pianiști, Valentina Gheorghiu, Philippe Boaron, Dinu Mihăilescu și Oana Dinea, “Pianistes en Scène pour une Cause Humaine” este deja la a doua colaborare cu Fundația Estuar. În 2016, membrii acestuia au organizat două concerte caritabile în Geneva pentru a susține victimele incendiului de la colectiv.

Despre Fundația Estuar
Estuar este cea mai mare organizație non-guvernamentală din România care lucrează cu și pentru persoane diagnosticate cu boli mintale. Cu centre de zi în București, Ploiești, Cluj și Giurgiu, Estuar oferă beneficiarilor săi diferite servicii, printre care consiliere psihiatrică, psihologică și vocațională, servicii de prevenție și recuperare sau terapie ocupațională.