Hai la teatru Pădurea spânzuraților sau cât de mult ne mustră conștiința și de ce

Hai la teatru Pădurea spânzuraților sau cât de mult ne mustră conștiința și de ce

Când veți fi dorit să stați de vorbă (în gând) cu propria voastră conștiință, luați o pauză de la toate cele și mergeți musai la Pădurea spânzuraților, în regia lui Radu Afrim, la Teatrul Naţional “I. L. Caragiale” Bucureşti. O să vă întâlniți cu ea, cu Doamna Conștiință, prin toate cotloanele sufletului, și cu cele două umbre ale acesteia, care s-agață cu sete de tot aerul din jurul ei. La prima vedere, ați putea spune că nu e conștiința voastră, e conștiința acestei nații, ce are una cu alta, și-apoi cum să sari de la primul război mondial la telefonul mobil de care ești dependent până la moarte?

Dar dacă ieșiți din sală spunându-vă că e doar o piesă de teatru, adaptată după un roman celebru și-atât, înseamnă că n-ați înțeles nimic din ce se întâmplă în viața noastră, a tuturor, și mai înseamnă că nația asta chiar își merită soarta.

Eram fan Marius Manole și Richard Bovnoczki, dar de azi sunt și fan Alexandru Potocean, pe care l-am văzut până acum doar în filme. Iar Radu Afrim rămâne în continuare, după mine, cel mai bun, încă nu-l poate egala nimeni. Plecăciuni!