„Monștri.” câștigă premiul cititorilor cotidianului german Tagesspiegel

„Monștri.” câștigă premiul cititorilor cotidianului german Tagesspiegel

Descris de Variety ca fiind un „debut remarcabil și surprinzător”, filmul Monștri. al lui Marius Olteanu a fost apreciat și de juriul format din cititori ai cotidianului german Tagesspiegel și câștigă titlul de Cel mai bun film din secțiunea Forum la ediția din acest an a Festivalului Internațional de Film de la Berlin.

Monștri. a întrunit voturile celor 9 reprezentanți ai acestui juriu independent, care se reunește încă din 2007 în cadrul Berlinalei. Juriul și-a motivat alegerea prin faptul că regizorul Marius Olteanu folosește un limbaj vizual deosebit pentru a descrie natura multistratificată a unei relații aflată sub presiunea unei societăți în care aderarea la norme primează.

Singurul lungmetraj românesc selectat la Berlin, Monștri. descrie o zi din viața unui cuplu. Dana și Arthur, căsătoriți de mult timp, trăiesc o poveste de dragoste atipică. Una din întrebările ridicate de film este „Care ar fi cea mai mare dovadă de iubire pe care i-o poți da celuilalt?”. Filmul observă și pune întrebări într-o structură de puzzle, în care spectatorul trebuie să rămână atent și să decidă până la final cine sunt „monștrii“.

Lungmetrajul Monștri. îi are în distribuție pe: Judith State, Cristian Popa, Alexandru Potocean, Șerban Pavlu, Dorina Lazăr, Gabriel Răuță.

Monștri. este o producție Parada Film și Wearebasca, realizată cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei și în colaborare cu Societatea Română de Televiziune.

Producători: Claudiu Mitcu, Ioachim Stroe, Robert Fița. Coproducător: Marius Olteanu.

Distribuit de Transilvania Film în toamna anului 2019.

Finanțatori: McCann Erickson, Next Advertising Achiziții, Havas Media, Jysk România, United Media Services, Tuborg, Orange Romania, Electric Plus.