MICK HARVEY ⎢ROBIN AND THE BACKSTABBERS ⎢LIVELAND SHOWCASE BUCHAREST

MICK HARVEY ⎢ROBIN AND THE BACKSTABBERS ⎢LIVELAND SHOWCASE BUCHAREST

Evenimentele LIVELAND Showcase îi vor aduce în fața publicului pe muzicianul australian MICK HARVEY (în premieră în România) și pe cei de la ROBIN AND THE BACKSTABBERS. Concertele vor avea loc pe 17 aprilie la București în The Silver Church Club și pe 18 aprilie la Cluj-Napoca în Flying Circus PUB.

Mick Harvey este un compozitor și multi-instrumentist cunoscut mai ales în urma colaborării sale de lungă durată (mai bine de 36 de ani) cu Nick Cave în trupele The Boys Next DoorThe Birthday Party și Nick Cave & The Bad Seeds, fiind responsabil pentru mare parte dintre aranjamentele muzicale ale pieselor acestora. În 2000 și 2011 a colaborat cu PJ Harveyca producător și muzician pe albumele „Stories From the City, Stories From the Sea” respectiv „Let England Shake”, fiecare aducând artistei britanice câte un Mercury Prize.
De asemenea, Mick Harvey este recunoscut de pe urma carierei sale solo ce cuprinde șase albume de studio și un disc live. Cel mai recent album al său, „FOUR (Acts of Love)”, a fost lansat în 2013 la celebra casa de discuri Mute Records.

“Tonul e sumbru şi fragil, sound-ul e un şarpe care se contorsionează fără să se împiedice. Miroase cînd a folk intoxicant, cînd a cîntec de leagăn pentru iubiri pregătite a adormi pentru totdeauna. Nimic din rînjetul sardonic al lui Nick Cave nu picură în muzica de pe acest album al lui Harvey. Poţi întîlni pe undeva pe aici parfumul lui Polly Jean. Ba chiar şi vocea britanicei pe „Glorious“, un cover al unui cîntec de-al ei niciodată înregistrat. Poţi întîlni urmele unor Van Morrison, Exuma, Roy Orbison sau The Saints – Harvey nu şi-a ascuns niciodată pasiunea de a recînta/reinterpreta piesele pe care le-ar lua cu el pe o insulă pustie. Şi, peste toate, poţi pluti în marea tulbure a nuanţelor sonore teatrale cu care un muzician talentat a ştiut să-şi picteze ultima operă.” (Paul Breazu, Dilema Veche: http://dilemaveche.ro/sectiune/muzica/articol/o-poveste).
O prezență influentă a muzicii contemporane, Mick Harvey este un artist complet care nu poate fi ratat live!

www.mickharvey.com

Robin and the Backstabbers este o trupă rock formată în 2010 la inițiativa lui Andrei Robin Proca. Inspirați de Paul Simon, taxidermie și Parcul Național Munții Călimani, membrii formației descriu muzica pe care o fac ca “pop melodramatic”. După 8 single-uri #1 la Radio Guerrilla, un prim album de succes și premiul „Artistul anului” la Gala On Air Music Awards 2013, trupa lucrează în prezent la un nou disc de studio, a doua parte a viitoarei trilogii intitulate Bacovia Overdrive.

www.robinandthebackstabbers.com
___

Biletele costă 30 lei și se vor gasi în seara concertului la The Silver Church Club.