Mă numesc Curaj. Expoziție interactivă și povești care ne dau curaj la târgul de carte Bookerini – ediție specială

Mă numesc Curaj. Expoziție interactivă și povești care ne dau curaj la târgul de carte Bookerini – ediție specială

“Mă numesc Curaj” și sunt nerăbdător să facem cunoștință la expoziția interactivă pentru copii, care va avea loc între 1 -22 decembrie, la Seneca AntiCafe, în cadrul unei ediții speciale a târgului internațional de carte pentru copii Bookerini.

Expoziția face parte dintr-un program cultural internațional și participativ dedicat copiilor din România și din diaspora românească din Belgia, Olanda și Marea Britanie, derulat de Asociația culturală Câte-n lună și-n mansardă cu sprijinul Administrației Fondului Cultural Național (AFCN).

În contextul pandemiei generate de virusul Sars Cov-2, care a provocat schimbări majore în modul nostru de viață, proiectul vine în ajutorul copiilor și tinerilor cu activități prin care să-și exploreze emoțiile și mijloacele creative și să-și găsească resurse pozitive prin intermediul poveștilor despre curaj. Pe parcursul celor doi ani cât va dura proiectul (2021-2023), peste 500 de copii vor fi încurajați să-și spună propria poveste despre curaj din perioada pandemiei, povești ce vor fi descoperite prin intermediul unor expoziții interactive și a unei platforme digitale.

De câte feluri este curajul? Cum ne pot ajuta cărțile să ne depășim propriile frici? Cum arată Curajul în poveștile ilustrate? Copiii vor descoperi răspunsurile la astfel de întrebări între 1-22 decembrie, în cadrul primei expoziții interactive ce va avea loc la Seneca Anticafe, dar și prin intermediul activităților online dedicate celor care nu sunt în București sau nu vor putea vizita expoziției – o sesiune de storytelling susținută de invitata internațională a acestei editii, Sharon Jacksties, ambasadoare a Federației Europene de Storytelling, cu o experiență de peste 30 de ani în storytelling, sesiuni de live-drawing realizate de ilustratori îndrăgiți de copii, ateliere de ilustrație și de storytelling.

Mă numesc Curaj și-i invit pe cititorii mici și mari la Seneca Anticafe la o întâlnire cu poveștile mele preferate.

În cadrul expoziției veți vedea câteva portrete pe care mi le-au făcut ilustratorii invitați la Bookerini. Vor fi chiar și sesiuni de live drawing, ateliere de storytelling și lecturi cu artiștii și scriitorii care vor veni să mă viziteze.

O să-i aștept pe toți ca o gazdă bună, pentru că deja mă simt acasă la Seneca Anticafe. Și, dacă sunteți de acord cu mine că Acasă e locul unde îți sunt cărțile, înseamnă că o să vă încânte și următoarea veste. Vor fi reduceri de târg la cele mai frumoase cărți despre Curaj. La festivalul nostru vor participa multe edituri: Arthur, Vlad și Cartea cu Genius, All, Cartea Copiilor, Frontiera, Cartemma, Corint Junior, Curtea Veche, Nemi, Signatura, Univers, Vellant, Polirom jr., Portocala albastră.

Mă numesc Curaj și-i invit pe cititorii mici și mari la Seneca Anticafe la o întâlnire cu poveștile mele preferate.

Intrarea este GRATUITĂ, dar se va realiza doar pe baza înscrierii în prealabil printr-o programare online și în baza prezentării la intrare a certificatului verde. Vă puteți înscrie completând formularul de aici: https://forms.gle/HNj6jyLhHiLzvz8h6

Detalii despre program găsiți pe pagina de FB a proiectului sau pe contul de Instagram. 

Hai!