Literatură și rock. Prima întâlnire cu rockeri și scriitori, sâmbătă, 20 aprilie

Literatură și rock. Prima întâlnire cu rockeri și scriitori, sâmbătă, 20 aprilie

COLOCVIAL SB. Prima întâlnire.

 

AdLittera lansează o serie de dezbateri având ca temă centrală literatura. Cu o frecvență lunară, fiecare ediție va aborda subiecte diverse din palierul socio-cultural, cauze și efecte în varii arte, cultură și știință.

De ce „colocvial”? Pentru că societatea românească este saturată de prea multă încleștare și înverșunare, duce lipsă de acceptare și înțelegere,este sătulă de prea multă demagogie și vorbe goale

De ce un eveniment axat pe „literatura”? Pentru că dorim ca literatura să nu mai fie identificată cu o nișă a elitelor, scriitura fiind într-adevăr un act artistic care nu este la îndemâna oricui, dar lectura poate deveni o obișnuință dacă o plasăm într-un mediu confortabil.

Prima ediție a seriei de evenimente „Colocvial SB” are ca titlu „Literatură și Rock”.

“Pe 20 aprilie, în RSS PUB (Str. Popa Nan 3A), de la ora 18:00, vom aniversa 40 ani de la lansarea albumului „Dark side of the Moon”, al formației Pink Floyd. Tot anul acesta, aniversăm 10 ani de la ediția a II-a a romanului Muzici și faze, prea puțin cunoscut încă publicului iubitor de rock și literatură. Dacă mai punem la socoteală și faptul că autorul acestei minunate cărți împlinește 50 de ani, credem că avem un pretext foarte serios”, spun organizatorii.

Invitații literați sunt profesorul universitar și scriitorul Ovidiu Verdeș și prozatoarea Cristina Nemerovschi, care vor răspunde întrebărilor, vor lectura și discuta liber despre atitudine, ton și limbaj în literatură. Despre rock în literatură. Despre cauzele și efectele sale.

În a doua parte a evenimentului, vom vorbi despre trupe de rock, dar și despre fanii acestora, despre rock-ul românesc și cum era percepută industria de rock occidentală. Se vor alătura discuției: Alex Revenco, DJ Hefe, Adrian Deliu și Mihai Pahonțu. Oameni de presă care simt rock.

Întâlnirea este realizată și moderată de Diana Bădica, scriitor și iubitor de literatură.

Coordonator proiect: Arnoux Maz, redactor-șef Revista SemneBune

Event FB