Lansare #Kinedok2019 | 9 mai | Proiecție eveniment a multipremiatului documentar „O femeie captivă”

Lansare #Kinedok2019 | 9 mai | Proiecție eveniment a multipremiatului documentar „O femeie captivă”

Joi, 9 mai 2019, ora 19.30, la Centrul Naţional al Dansului Bucureşti are loc lansarea celei de a 5-a ediții a programului european KineDok powered by One World Romania cu o proiecție eveniment a multipremiatului documentar „O femeie captivă”. Proiecția va fi urmată de o discuție cu Bernadett Tuza-Ritter – cineastă independentă care își face debutul regizoral cu acest documentar de impact.

Premisa de la care pleacă „O femeie captivă” este uluitor de simplă: Bernadett Tuza-Ritter pare că schițează portretul lui Marish, menajera unei familii din clasa de mijloc din Ungaria, în câteva tușe observaționale de cotidian frust. Cu cât pătrundem mai mult în lumea acestei femei, perspectiva se schimbă și ne dăm seama că ceea ce vedem e de fapt o demitizare, o demascare a unei situații greu imaginabile în societatea contemporană: sclavia modernă. Marish nu numai
că nu primește niciun fel de remunerație pentru munca și timpul dedicat familiei pe care o servește, dar demnitatea îi este pusă la încercare prin numeroase umilințe.

„O femeie captivă” a obținut premiul HBO Creative Award for Innovative Approach la BIDF 2015, o nominalizare la secțiunea de film documentar la European Film Awards 2018 și a fost desemnat film câștigător de către Juriul Liceenilor la secțiunea Competiție din cadrul celei de a 12-a ediții a Festivalului One World Romania.

Intrarea la proiecție este liberă, dar vă rugăm să vă rezervați locul printr-un mesaj la adresa e-mail: kinedok@oneworld.ro

KineDok este un program unic în Europa, desfășurându-se concomitent în 7 țări partenere: Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Croaţia, Norvegia, Bulgaria şi România, unde este coordonat de către Asociația One World Romania, în strâns parteneriat cu festivalul de film. Fiecare dintre țările participante contribuie cu cele mai noi documentare, care rulează apoi în sute de locații din toate cele 7 ţări, generând astfel o comunitate culturală impresionantă.

Cu sprijinul: Balassi Intézet – Bukaresti Magyar Intézet/Institutul Maghiar din București si Centrul Național al Cinematografiei, UNHCR

Parteneri: Centrul Naţional al Dansului Bucureşti, Institute of Documentary Film (Republica Cehă), Filmtopia (Slovacia), Budoku (Ungaria), ReStart (Croația), Bergen International Film Festival ( Norvegia), Activist 38 (Bulgaria)

With the support of Creative Europe – MEDIA Programme of the European Union