Brain Potion: In muzica de azi, nu-mi place lipsa originalitatii sound-ului

Brain Potion: In muzica de azi, nu-mi place lipsa originalitatii sound-ului

Chesti@naru’ lui Bogdan Șerban

Bogdan Șerban: Muzica ta este un dat nativ sau studiu intens și constant?

Brain Potion: O combinație între cele două, cred. Mama, fiind pianistă, mi-a insuflat plăcerea de a cânta la acest minunat instrument încă de mic copil (am studiat 7 ani de pian, iar la tobe și chitara am fost autodidact)

Ce a fost înainte de Brain Potion?

Un puști de liceu care colecționa nopți albe alaturi de prietenul lui cel mai bun, la vremea aia, Fruttyloops Studio.

Care îți era zona de confort muzical când încă locuiai la malul mării? Ți s-au schimbat zeii la care te închinai odată cu mutarea în București?

Jazz-ul a fost zona mea de confort de cand eram puști ( înainte de culcare, mama îmi punea mereu cate un vinil cu Nina Simone, Ray Charles, Count Basie și mulți multi alții.) Ascult mult rap, însă jazz-ul rămâne muzica mea de suflet.

Unde se termină beat makerul și unde începe MC-ul? Care a fost primordial? E vreo unul dominant?

La mine se întrepătrund clar. Recunosc că la producție ma simt mai în elementul meu (mai ales că după miezul nopții, mă lovește inspirația aproape de fiecare dată, liniștea nopții îmi mângâie timpanele).

Cum crezi că o să arate industria muzicală locală peste 10 ani?

Daca mă întrebi strict de Hip Hop, deja cred că e o zona extrem de bogată și într-o continuă ascensiune: beatmakeri geniali plus mulți rapperi pe măsură. Peste 10 ani sper să merg la cât mai multe concerte unde sonorizarea să nu mai fie o problemă.

Genurile muzicale majore ale culturii pop (rock, electronic, pop și hip-hop) ți se par  restrictive? Dacă da, de ce?

Dacă te referi la muzica comercială, pot spune că exista anumite bariere, pentru că depinzi de casa de producție care iți impune anumite lucruri, dar în underground, artiștii au această libertate creativă, însă problema ar fi ca nu ajunge la atât de mulți ascultători. Cu cea din urma pot spune ca ma confrunt si eu.

Completează, te rog, propoziția: în muzică de azi…

… nu-mi place lipsa originalității sound-ului.

Ce face profesional Dragoș Ștefan când nu e Brain Potion?

Fotografie, regie – imagine – montaj (toate videoclipurile Brain Potion sunt tot creația mea) și graphic design, iar foarte curând un brand de streetwear (ceva ce mi-am dorit de mult timp http://youtu.be/e7pfp_OkkRgsă fac).

De unde să consumăm și noi niște Brain Potion? Când/unde o să-l putem servi live?

Momentan, lucrez la primul meu album care sper sa fie gata într-un an. Până atunci o să mai tot urc câteva piese (pe youtube și soundcloud) care nu vor intra pe album, la două, cel puțin o să fac și clip; cât despre live, nu știu, vreau să termin albumul, apoi cu siguranță vor fi și concerte.

 

 

ASCULTĂ RADIO COOPERATIVA URBANĂ