Întâlnire România Tradițiilor Creative #1@2021, la Piscu și online

Întâlnire România Tradițiilor Creative #1@2021, la Piscu și online

Vineri, pe 29 ianuarie, de la 14:30, ne revedem la prima întâlnire a rețelei România Tradițiilor Creative din 2021. Ne întâlnim la Piscu și online, într-un eveniment hibrid prin care ne-am propus să reluăm discuțiile despre tradițiile creative ca vector pentru dezvoltare de la finalul lui 2020 și să stabilim împreună direcțiile strategice de creștere ale rețelei pentru perioada următoare.
Trecem în revistă instrumentele și metodele de educație pentru patrimoniu create de membri RTC pentru valorificarea creativă și promovarea fondului cultural și natural din comunitățile lor.
Gazdele noastre, Adriana și Virgil Scripcariu (Școala de la Piscu), ne vor purta într-un tur de vizitare a Muzeului-Atelier Școala de la Piscu, un spațiu cultural recent întemeiat într-un fost sat de olari din apropierea Bucureștiului, pornit din nevoia de a împrieteni copiii și adulții cu moștenirea culturală locală și, mai larg, cu universul tehnicilor tradiționale de lucru cu pământul.
La finalul întâlnirii, ne propunem sa lansăm virtual „Declarația de la Piscu” ce promovează programele de educație dezvoltate de majoritatea dintre noi. Credem că este oportun să arătăm preocuparea noastră și expertiza pe care o deținem fiecare în parte și împreună ca platformă.
Întâlnirea va fi transmisă live prin pagina de Facebook Tradiții Creative –

https://www.facebook.com/TraditiiCreative

.