#HaiLaTeatru: Pescărușul lui Cehov, montat de Andrei Șerban la unteatru sau când purtăm cu noi, în noi, doliul vieții noastre

#HaiLaTeatru: Pescărușul lui Cehov, montat de Andrei Șerban la unteatru sau când purtăm cu noi, în noi, doliul vieții noastre

 

Egoism, depresie, iluzie, speranță, durere, deziluzie, egoism, furie, scuze, ipocrizie, speranță, câtă iubire dai și ce primești înapoi, sufletul e o adunătură de atomi sau sufletul doare, visăm tot timpul, ne agățăm de iluzii, cerșim speranțe, chemăm durerea, ca să ne-ascundem în ea, moartea țipă în jurul nostru și noi mereu o păcălim. Până-ntr-o zi.

Iluzie. Ne hrănim la infinit cu iluzii.
Totul este o iluzie.

Suntem toți niște pescăruși.

Purtăm cu noi, în noi, doliul vieții noastre.

Sau cum am perceput eu #Pescărușul lui Andrei Șerban, jucat la unteatru. De căutat bilete din timp, pentru că se epuizează repede.
La fel ca viața.

Info și bilete, găsiți la unteatru.

PESCĂRUȘUL
de Anton Pavlovici Cehov

Adaptare liberă după o traducere de Mașa Dinescu și Andrei Șerban

REGIA – Andrei Șerban
REGIZOR SECUND – Sânziana Stoican
SCENOGRAF CONSULTANT – Valentin Vârlan
ASISTENȚI REGIE – Cosmin Alexandru Purice, Florin Liță
LUMINI ȘI SUNET – Dragoș Mărgineanu, Paul Drăguș
COSTUME ARKADINA – Doina Levintza
COORDONATOR PROIECT – Irina Radu

DISTRIBUȚIA

Medvedenko – Ionuț Vișan / Liviu Pintileasa
Mașa – Mădălina Anea / Sabrina Iașchevici
Sorin – Constantin Cojocaru
Treplev – Bogdan Cotleț  / Anghel Damian / Bogdan Nechifor
Nina – Silvana Mihai / Alina Rotaru
Dorn – Richard Bovnoczki / Vitalie Bichir
Polina – Virginia Mirea / Florina Gleznea
Șamraev – Gelu Nițu / Silviu Debu
Arkadina – Mihaela Trofimov / Claudia Ieremia
Trigorin – Emilian Oprea / Richard Bovnoczki

„Am primit bucuros invitația de a lucra la unteatru. Am regăsit atmosfera anilor mei de tinerețe de la La Mama din New York, același spirit prietenos și liber, o comunitate de artiști care, fără niciun considerent material, sunt animați de pasiunea de a face teatru altfel, de a descoperi “forme noi”. Și ideea acestor forme noi m-a dus direct la Treplev și la „Pescărușul”, o piesă care m-a urmărit toată viața și pe care nu am înțeles-o pe deplin, deși am montat-o în limbi diferite pe trei continente, de fiecare dată altfel. Sper ca această versiune să fie ultima și, deși nu vom putea dezlega misterul care face ca o poveste ce sfârșește în moarte violentă să fie catalogată de Cehov drept „comedie”, am încredere că împreună vom (re)descoperi paradoxul că în teatru singura permanență e starea de schimbare continuă. Dacă acceptăm că nicio concluzie nu e defintivă, putem porni în căutare.”
Andrei Șerban

ATENȚIE! Spectacolul conține zgomote puternice și lumină de stroboscop. Nu se recomandă persoanelor care suferă de epilepsie.