#HaiLaFilmDocumentar | Proiecție Kinedok: Martorii lui Putin | 16 mai

#HaiLaFilmDocumentar | Proiecție Kinedok: Martorii lui Putin | 16 mai

 

KINEDOK România: In 2019 vom continua o serie de proiecții ale unor filme documentare de excepție puse la dispoziție de catre One World Romania.

Deschidem seria cu Martorii lui Putin / Putin’s Witnesses
Vitaly Mansky | Letonia, Elveția, Cehia | 2018 | 102 minute |
Producător, Companie producție: Studio Vertov | Golden Egg Production | Hypermarket Film
Imagine: Martin Žiaran
Scenariu: Tereza Nvotová, Josef Krajbich
Montaj: Josef Krajbich
Sunet: Radim Hladík jr.
Muzică: Pjoni
Distribuție: Vladimír Mečiar, Petr Pithart, Theodor E. Russell, Michael Kocáb, Ľuboš Jurík, Fedor Flašík, Marián Leško, Oskar Fegyveres, Peter Tóth, Tom Nicholson, Martin M. Šimečka
Limba vorbită : rusă | subtitrare româna

16 mai, ora 20, Hidden

Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile
Rezervări la 0735.830.630 sau prin mesaj pe pagina Hidden

EVENT FB

Sinopsis:
Granița dintre milenii avea să marcheze evenimente vitale în traseul Rusiei moderne, pe care Vitaly Mansky le-a urmărit din apropierea jocurilor de putere de la nivel înalt, în ipostaza de cameraman privilegiat al președinților. Având acces la culisele de unde se trăgeau sforile în Rusia post-comunistă, cineastul a reușit să capteze conversații, mărturii, amintiri și decepții ale ultimilor conducători din perioada de tranziție de la fosta URSS către democrație, Mihail Gorbaciov, Boris Elțîn și Vladimir Putin. Câțiva ani mai târziu, cineastul se întoarce la materialul înregistrat atunci și revizitează imaginile, încercând să reconstituie tabloul instaurării lui Putin la conducerea uneia dintre cele mai mari puteri ale lumii. Documentarul e savuros, ne aduce față-n față cu figuri care au făcut și fac istorie, ne introduce în intimitatea lor și compune un discurs retrospectiv punctat de mici senzaționalisme individuale, cu personaje aflate la marginea dintre prietenie și trădare.

Festivaluri și premii:
Karlovy Vary International Film Festival 2018
Toronto International Film Festival 2018
BFI London Film Festival 2018
Jihlava International Documentary Film Festival 2018
Amsterdam International Documentary Film Festival 2018

Biografie regizor: Vitaly Mansky (n. 1963, Ucraina) a absolvit în 1989 Institutul de Cinematografie VGIK și a devenit unul dintre cei mai apreciați regizori și producători de film documentar ruși contemporani. A regizat mai mult de 30 de filme, prezentate și premiate la festivaluri din întreaga lume și a produs filmele unor regizori precum Renata Litvinova, Alexander Rastorguyev, Sergey Miroshnichenko, Dmitry Zhelkovsky sau Sergei Loznitsa.
Filmografie:
Under the Sun (2015)
Pipeline (2013)
Motherland or Death (2011)
Gagarin’s Pioneers (Our Motherland) (2006)

ORGANIZATOR NAŢIONAL: Asociația One World Romania
ONLINE: festival-oneworld.ro | kinedok.net
PARTENERI: Institute of Documentary Film (Rep. Cehă), Filmtopia (Slovacia), Budoku (Ungaria), ReStart (Croația), Bergen International Film Festival (Norvegia), Activist 38 (Bulgaria)
CU SPRIJINUL: Centrul Național al Cinematografiei și UNHCR
With the support of Creative Europe – MEDIA Programme of the European Union