#CooperativaSocială: Ziua Mondială a faptelor bune. Din 2017, pe 28 noiembrie, #GivingTuesday se sărbătorește și în România

#CooperativaSocială: Ziua Mondială a faptelor bune. Din 2017, pe 28 noiembrie, #GivingTuesday se sărbătorește și în România

Cooperativa Socială

Cum ar fi dacă întreaga lume s-ar uni pentru a dărui? Imaginează-ți ce am putea face împreună! De la acțiuni individuale la impact mare, noul clip Giving Tuesday ne arată cum. Gestul tău din 28 noiembrie pune România pe harta binelui, marcăm împreună #GivingTuesdayRo.

#GivingTuesday se sărbătorește în ultima marți din luna noiembrie.

#GivingTuesday este o miscare globala care incurajeaza implicarea sociala si faptele bune, punand in valoare generozitatea oamenilor si puterea de comunicare a social media.

#GivingTuesday = Ziua Mondială a Faptelor Bune.

Tu când ai făcut ultima dată o faptă bună?

Daca in luna noiembrie avem zile dedicate shopping-ului precum Black Friday si Cyber Monday deja adoptate la nivel international, ce ar fi sa avem si o zi in care sa sarbatorim si sa incurajam generozitatea si implicarea sociala pentru a-i sprijini pe cei care au nevoie de ajutor.

De la aceasta idee au pornit cei din echipa de la 92Y Belfer Center for Innovation & Social Impact – un centru cultural din New York, Statele Unite, care au creat #GivingTuesday. Lansata in 2012 #GivingTuesday a devenit o miscare internationala adoptata de peste 90 de tari.

#GivingTuesday  pune in valoare generozitatea oamenilor si puterea de comunicare a social media, creand o miscare ce aduce impreuna ONG-uri, institutii publice, companii, si oameni de bine pentru a incuraja implicarea in comunitate.

#GivingTuesday  se sarbatoreste in ultima marti din luna noiembrie, ziua in care te invitam sa fi alaturi de noi, sa daruiesti, sa voluntariezi, sa dai ceva inapoi comunitatii din care faci parte si sa iti indemni prietenii sa faca la fel.

Milioane de oameni din toata lumea indiferent de etnie, religie, cultura, status social se alatura pentru a sprijini cauzele in care cred si comunitatile in care traiesc. Fiecare act de generozitate conteaza, dar acestea au si mai mare insemnatate si impact cand daruim impreuna.

Fiecare are ceva de daruit, iar impreuna suntem mereu mai buni!

Din 2017  #GivingTuesday se sarbatoreste si in Romania. Da vestea buna mai departe cu hastag-ul #GivingtTuesdayRO.

Detalii, informatii si cine s-a inscris pe lista faptelor bune, aici.