“Fukushima, mon amour”, premiat anul trecut la Festivalul de Film de la Berlin, din 18 august la cinema

“Fukushima, mon amour”, premiat anul trecut la Festivalul de Film de la Berlin, din 18 august la cinema

Fukushima, mon amour” / “Fukushima, dragostea mea” (2017), cea mai bună producție de anul trecut în viziunea Confederației Internaționale a Cinematografelor de Artă (CICAE) la Festivalul de Film de la Berlin, va rula în premieră în cinematografele românești de vineri, 18 august.

Fukushima, mon amour” este o dramă care se derulează în alb-negru și relevă o poveste universală și poetică despre cum e să te lași purtat și să-ți reiei responsabilitatea asupra propriei vieți, din punctul în care o abandonasei deziluzionat. Înainte de premiera pe marile ecrane din toată țara, filmul se va putea vedea în avanpremieră la Cinema Elvira Popescu din București, miercuri, 16 august, de la ora 20:30. Bilete aici.

Marie, o tânără din Germania, călătorește în regiunea Fukushima pentru a oferi ajutor persoanelor rămase fără locuințe după cutremurul din 2011. Acolo o întâlnește pe Satomi, singura gheișă care a mai rămas în zonă și între cele două se creează o legătură specială. Prin Satomi, Marie își descoperă propriile nesiguranțe și află că cele două nu sunt pe atât de diferite pe cât credeau. Vezi trailer-ul filmului aici.

 Inclus de blogul internațional de film “Taste of Cinema” în Top 25 Great Movies from 2016 That No One Talks About, filmul a mai obținut alături de Premiul CICAE la Festivalul de Film de la Berlin și Premiul Publicului în cadrul secțiunii Panorama și Premiul Heiner Carow dedicat promovării cinematografiei de artă din Germania.

Pe alocuri amuzant, chiar cu o tentă spre fantastic, filmul este departe de a fi banal” scrie Christophe Carrière (fost critic la revista Première) pentru săptămânalul francez L’Express.

Fukushima, mon amour” este ultimul film al lui Doris Dörrie. Regizoarea de origine germană a devenit cunoscută la nivel internațional cu lungmetrajul “Hanami (Cherry Blossoms)”, care a concurat în 2008 pentru Ursul de Aur la Festivalul de la Berlin.

Programul proiecțiilor din cinematografele din țară va fi publicat la data premierei, vineri, 18 august pe pagina de facebook a distribuitorului (Clorofilm).

Fukushima, mon amour (2017)

Dramă, Germania; Durata: 1h48min

Regia Doris Dörrie
Scenariul: Doris Dörrie
Producția: Benjamin Herrmann
Producția: Harry Kuegler
Producția: Harry Krueger
Muzica: Ulrike Haage
Cinematografia: Hanno Lentz
Montaj: Hanno Lentz