#Relevantele2014. Firma – Descantece (vol 1), ocultism muzical

#Relevantele2014. Firma – Descantece (vol 1), ocultism muzical

Disclaimer: acesta nu este un clasament, ci o enumerare a realizărilor tinerei industrii muzicale alternative românești. Enumerarea conține doar albume/LP-uri/long play-uri și nu suratele mai mici EP-uri/extended play-uri.

Fostul cvintet Firma, actualmente cvartet, a fost genul de trupă născută înaintea timpului ei, care a trebuit martirizată sau care a ajuns să fie sacrificată pentru binele industriei alternative, industrie încă “neeclozată” în anul 2000.

Într-un deceniu și jumătate de existentă fracturată, Firma a creat/produs/cântat doar 3 materiale, care au setat noi standarde – acustice și vizuale – de fiecare dată. În plus, muzica band-ului a ajuns la multe și felurite grupuri/tipuri de fani și asta fără să se fie o propunere facilă sonor. Trupa reușește să performeze așa pentru că nu se adresează doar unei singure caste de gen muzical – închise ermetic de un anume tip de suporteri – ci sound-ul Firma izbutește să atingă un spectru larg de urechi (formate sau diletante), fără a avea neapărat suportul mediei tradiționale.

Noul album, Descântece – vol 1, este o propunere mistico-muzicală cu accente mesianice (Și încă o generație depune armele fără grație, Într-o nouă generație dispusă să se sacrifice), o arie electro-rock hipnotică, dar grandioasă. Oricum, volumul 1 și-a făcut datoria: a creat dependență și o nouă serie de fani Firma care acum sunt în sevraj până la apariția volumului 2.

# DESCARCĂ GRATUIT NOUL ALBUM „Descântece – Vol. 1” : https://soundcloud.com/trupafirma #

Ascultă Firma la Radio Cooperativa Urbană – Made In RO

Bucata de pus în cap: Cuvintele ( feat Mazdrunka)

Bucata de rămas în cap: Două suflete