Expoziție | Școala de vară pentru arte și meșteșuguri deltaice

Expoziție | Școala de vară pentru arte și meșteșuguri deltaice

via Letea în UNESCO

Vă invităm vineri, 16 octombrie, începând cu ora 18.30, să cunoașteți echipa proiectului Școlii de Vară pentru Arte și Meșteșuguri Deltaice, dar și o mică parte din activitatea noastră din Delta Dunării.

Fotografiile și filmul din timpul școlii, realizate de Claudiu Popescu, aduc în București o parte din Letea și prezintă eforturile noastre de a renova clădirea centrului comunitar Letea folosind tehnici tradiționale, cu ajutorul localnicilor și voluntarilor.
”Școala de Vară pentru Arte și Meșteșuguri Deltaice” este un program anual de documentare, conservare și învățare teoretică și practică despre patrimoniul cultural imaterial deltaic, în 2020 având loc cea de-a treia ediție a proiectului.

Anul acesta, ne-am propus documentarea diversității etnice locale, prin evidențierea asemănărilor, diferențelor și influențelor pe care comunitățile de români, ucraineni și ruși lipoveni le-au avut reciproc, în comuna C.A Rosetti.

Documentarea teoretică a diversității locale a fost realizată de Alexandru Chiselev și Iuliana Titov, experți în cadrul Muzeului de Etnografie Tulcea. Activitățile practice ale școlii de vară au fost coordonate de către arhitecta Andreea Machidon, de la asociația ProPatrimonio.
Școala de vară a avut loc în perioada 14-21 iulie 2020, iar intervenția practică a avut loc asupra clădirii Centrului Comunitar Letea.

Proiectul este derulat în parteneriat cu Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis, cu sprijinul Cluburilor Rotaract din București, prin proiectul Bookurie și este co-finanțat de AFCN.

Evenimentul va avea loc afară, cu respectarea regulilor de distanțare, drept pentru care numărul de locuri va fi limitat.