Elvire Popesco Outdoor | Filme franceze în aer liber la Cinema Elvire Popesco, din 13 iunie

Elvire Popesco Outdoor | Filme franceze în aer liber la Cinema Elvire Popesco, din 13 iunie

Institutul Francez din România îşi redeschide treptat mediatecile din toată ţara şi reîncepe proiecţiile de cinema la Bucureşti, respectând toate reglementările în vigoare.

Cinema în aer liber

În aşteptarea redeschiderii sălii de cinema Elvire Popesco, curtea clădirii istorice a Institutului Francez de pe bulevardul Dacia 77 din Bucureşti se transformă în sală de cinema în aer liber.

Începând de sâmbăta, 13 iunie, spectatorii sunt aşteptaţi la film la căderea serii: proiecțiile vor începe imediat după ora 21:00. Publicul este încurajat să vină începând cu ora 20:00.

Va fi proiectat câte un film în fiecare seară şi vom începe seria Elvire Popesco Outdoor cu o selecţie variată de filme franceze. Programul săptămânal si biletele vor fi disponibile foarte curând pe Eventbook —> eventbook.ro/hall/cinema-elvire-popesco

Terasa “Le Bistrot Social” va funcționa şi ea si va propune un meniu special « cinema ».

Sâmbăta, 13 iunie, după exact 3 luni de la închiderea temporară a cinematografului Elvire Popesco, Institutul Francez începe proiecţiile în aer liber cu un musical clasic, de neuitat, semnat de Jacques Demy și recompensat cu Palme d’Or la Festivalul de la Cannes în 1964: „Les parapluies de Cherbourg”. O veți putea revedea pe marea actriţă Catherine Deneuve, la doar 20 de ani, în primul rol major al carierei sale.

Proiecțiile vor avea loc cu respectarea tuturor regulilor sanitare în vigoare. Regulamentul detaliat poate fi consultat aici: storage.googleapis.com/eventbook-files/files/2020/06/reguli-functionare-elvire-popesco-outdoor.pdf.

Pentru siguranța tuturor, numărul de locuri disponibile este redus. În caz de vreme nefavorabilă, proiecția va fi reprogramată în altă seară.

Mediatecile Institutului Francez din România se deschid progresiv

De pe 15 iunie, veţi avea din nou posibilitatea să împrumutaţi şi să restituiţi documente prin intermediul serviciului biblio drive din toate mediatecile Institutului Francez la Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi şi Timişoara.

Cum funcţionează?

  1. Căutaţi documentele pe care doriţi să le împrumutaţi în catalogul online, www.carthame.ro.

  2. Trimiteţi lista de documente, precizând titlul, autorul şi cota, prin e-mail, la adresa mediatecii respective: mediatheque.bucarest@institutfrancais.ro, mediatheque.cluj@institutfrancais.ro, mediatheque.iasi@institutfrancais.ro, mediatheque.timisoara@institutfrancais.ro.

  3. Mergeţi să vă recuperaţi documentele sau să le restituiţi pe cele împrumutate prin biblio drive la intrarea Institutului Francez, pe baza permisului de mediatecă. Angajaţii mediatecilor sunt bucuroşi să-şi regăsească cititorii, chiar dacă zâmbetul lor riscă să nu fie vizibil în spatele măştii.

Unde şi când?

Pentru moment serviciul va fi deschis de luni până joi, în intervalul orar 10.00 – 13.00, respectiv 14.00 – 18.00.

Responsabili împreună!

Este obligatorie purtarea măștii atunci când mergeți să restituiți sau să împrumutați documente.
Din motive de securitate, documentele restituite sunt păstrate într-un spațiu de depozitare timp de 10 zile înainte de a fi împrumutate din nou, pentru a preveni o posibilă contaminare.

Abonament expirat/ Înscrieri

(Re)înscrierile vor fi posibile începând cu 15 iunie. Plata se va face exclusiv prin virament bancar. Sunați sau scrieți la mediateca respectivă pentru a obține coordonatele bancare.

Ce urmează?

Institutul Francez urmăreşte îndeaproape evoluția crizei sanitare și măsurile luate de autoritățile române. De îndată ce situația o va permite, va fi posibil şi accesul liber în mediatecă pentru a căuta documentele dorite.

Toate noutățile sunt publicate pe rețelele de socializare, Facebook, Instagram și Twitter ale Institutului Francez !

Găsiţi detalii despre fiecare mediatecă în parte la linkurile de mai jos:

Pentru Bucureşti:

http://www.institutfrancais.ro/Bucuresti/event/612/Mediatec%C4%83_-_biblio_drive

Pentru Cluj-Napoca:

http://www.institutfrancais.ro/ClujNapoca/event/613/Redeschiderea_mediatecii

Pentru Iaşi:

https://bit.ly/program_mediateca

Pentru Timişoara:

http://institutfrancais.ro/Timisoara/text/15/MEDIATEC%C4%82/14