14.12 | Mădălina Pavăl, Orkid & om la lună ❆ Copacul cu fapte bune

14.12 | Mădălina Pavăl, Orkid & om la lună ❆ Copacul cu fapte bune

Lumeee, lume,
 
Acțiunea Fii Moș Crăciun pentru un copil vulnerabil❆Copacul cu fapte bune se încheie, pe 14 decembrie, cu un concert caritabil marca om la lună, Orkid și Mădălina Pavăl.
 
Intrarea se face pe bază de donație, donația recomandată este de 30 de lei. Toți banii se depun în urnele aflate la intrare și vor fi destinați construirii celui mai mare centru de zi pentru copiii vulnerabili, pe care Asociația „Ana și Copiii” îl va ridica în 2020, pentru cei peste 100 de copii din București și Ilfov de care are grijă zi de zi: le oferă 2 mese pe zi, îi ajută la teme, îi duce în tabere sau la diverse alte acțiuni culturale, are grijă să nu le lipsească nimic.
 
Concertul începe la 6 seara fix-fix.
 
Powered by Agenția de idei
Partener de nădejde: Expirat
Prieteni minunați: Orkid, om la lună și Mădălina Pavăl
 
#HaiSăFacemFapteBune
 
♪ ♫ ♩ ♬
 
Orkid se auto-defineste ca un trio de shoegazeri (sub-specie de indie rockeri) nervoși din București, cântând post-traumatic blues. Cu propriile lor cuvinte „pentru noi sunt definitorii afecțiunea și respectul pentru balene, orci și tot felul de alte bestii marine, terestre și extraterestre“.
 
Având influențe diverse, de la punk la post-rock și de la blues la prog sau chiar la muzică academică, Orkid și-au lansat primul album, „Standing Still in the Dark“, în octombrie 2016. Acesta a fost urmat de single-ul „Beasts Apart“, în decembrie 2017, și de EP-ul „Suruaika“ (coloana sonoră a scurt-metrajului de animație omonim) în aprilie 2018. Cel mai recent single, „Daily Extinction“ (producător Adi Despot – VdV Music Studio), a fost lansat în noiembrie 2018 și promovat prin intermediul mini-turneului „The Extinction Trip“.
 
Pentru că cei doi fondatori ai grupului vin din zona producțiilor vizuale (Vlad este de formație scenarist și regizor de film, iar Radu animator și artist graphic), Orkid este un produs cinematic, care pune accentul și pe vizualuri animate, ilustrație și design.
Componență:
• Vlad Ilicevici: chitare, synth-uri, voce, concept
• Radu Pop: tobe, synth-uri, art direction
• George Fratica: bass
 
♪ ♫ ♩ ♬
 
În caz de om la lună, călătorii sunt rugați să strige “om la lună!” – stânga, dreapta, după caz.
Om la lună a început în mai 2018 ca proiect de rough acoustic poetry al lui Doru Pușcașu, un demers sincer și autentic de poezie cântată, în care chitara sau pianul completau versurile meșteșugite ale lui Doru.
 
Om la lună a crescut cu fiecare concert, cu fiecare episod de muzică și storytelling, transformând fiecare apariție într-o experiență foarte intimă, memorabilă, ce apropie oamenii într-un mod iremediabil. Pe parcursul unui an și jumătate de la lansare, om la lună a susținut concerte în București, Brașov, Iași, Cluj, Sibiu și Târgu Mureș, întâlnind un public cald și deschis discursului încărcat de emoție și vulnerabilitate din cântecele sale.
 
În toamna lui 2018, Doru l-a cunoscut pe Dragoș Strat, un muzician extrem de talentat, care a produs în studioul propriu primele trei cântece om la lună – Timp pentru noi, Labirint și Distanță de siguranță, cel din urmă fiind o colaborare om la lună & Dragoș Strat (chitară și voce).
Timp pentru noi și Labirint au fost prezentate la Radio Guerrilla prin câte un show-case, intrând și în playlistul radioului, pentru ca apoi să intre în heavy rotation și la alte radiouri.
 
Pentru că om la lună a fost de la început un proiect deschis, iar colaborarea punctuală cu Dragoș s-a transformat într-o relație de lungă durată, Doru a simțit nevoia să exploreze și mai mult zona în care muzica lui este instrumentată mai complex, așa că, într-un mod absolut firesc, începând din luna septembrie 2019, lui Doru și Dragoș li s-au alăturat Cătălin Constantin și Adrian Maraloiu – doi muzicieni experimentați, pentru a duce om la lună într-o formulă de full band.
 
În septembrie 2019, om la lună a lansat Valurile, prima piesă în formula de patru, începând apoi o serie de concerte pentru a prezenta publicului cântecele în noua interpretare.
 
♪ ♫ ♩ ♬
 
Mădălina Pavăl
Primele melodii pe care le-a cântat au fost doine. Le-a înțeles sensul adânc abia când a plecat de acasă, când i-a fost dor de ai ei, de Bucovina, când s-a îndrăgostit. Dorul e un proces care te maturizează, care îți spune de unde ești interior. Doina vine de demult, dar nu e un cântec prăfuit, are o forță și o emoție pe care vrea să le aducă în momentul de acum al muzicii.
 
A absolvit Universitatea de Muzică București, a cântat la cele mai influente festivaluri din România și de afară, a colaborat timp de 3 ani cu Subcarpați și acum lucrează la proiectul propriu, Oamenii se fac dor care va fi lansat pe 28 noiembrie.