#CooperativaSocială. Studenţii ieşeni au pregătit mâncare pentru persoanele fără adăpost

#CooperativaSocială. Studenţii ieşeni au pregătit mâncare pentru persoanele fără adăpost

Studenţii Facultăţii de Bioinginerie de la Universitatea de Medicină și Farmacie Iaşi au pus mână de la mână şi au strâns 2.000 de lei. Au cumpărat cu banii tot ce era nevoie pentru a găti o masă caldă, iar luni seara au pregătit 60 de porţii de mâncare. Nu pentru ei sau prietenii lor, ci pentru persoanele care nu au un adăpost, informează Mediafax.

“Suntem foarte încântaţi şi emoţionaţi că suntem aici, pentru că putem ajuta şi cu ocazia asta învăţăm şi lucruri noi. Fiind studenţi, avem nevoie să ştim să gătim”, a spus una dintre studentele de la Bioinginerie.

“Facem parte dintr-o asociaţie studenţească care face mai multe acte caritabile, iar acum, fiind şi perioada Crăciunului, chiar am dorit să facem o schimbare”, a continuat tânăra.

“Am venit să fac voluntariat şi să îi ajut pe cei nevoiaşi, să facem de mâncare pentru ei. Eu ma curăţat morocovul, am făcut puiul”, a spus o altă tânără.

“Ideile sunt pe tot parcursul anului, nu doar acum înainte de Crăciun. Ne-am bucurat că am reuşit să transmitem studenţilor nu doar cunoştinţe, nu doar informaţii, ci şi spiritul acesta umanitar prin care diferenţiem”, a declarat prof. Anca Galaction, decan al Facultăţii de Bioinginerie din cadrul UMF Iaşi.

Mâncarea a fost pregătită sub ochii unui bucătar profesionist.

“Am pregătit un pui cu broccoli, ardei şi bacon gratinat şi cu o salată de morcov cu citrice. Am gătit un singur fel, dar va fi într-un număr mult mai mare decât de obicei. Pentru că noi pregătim în mod normal cam 20 de porţii, acum am făcut 60. Mă bucur foarte mult pentru că de data aceasta nu este iniţiativa mea, ci a studenţilor. Eu nu am făcut altceva decât să le pun la dispoziţie bucătăria, ustensile, utilaje, tot ce au avut nevoie, ei au venit cu ingredientele, ei gătesc, eu doar le spun ce şi cum să facă”, a declarat bucătarul Bogdan Puiu.

Imediat după ce mâncarea a fost scoasă din cuptor, a fost ambalată repede şi dusă la adăpostul de noapte din Iaşi, unde pe timp de iarnă, în fiecare seară ajung zeci de persoane fără adăpost pentru a-şi petrece noaptea.