#Colectiv. Ce a facut Fundatia Estuar pana in prezent

#Colectiv. Ce a facut Fundatia Estuar pana in prezent

Dragi prieteni & donatori ‪#‎Colectiv‬,

In primul rand, tinem sa va multumim din suflet pentru solidaritatea de care ati dat dovada, incepand cu 31 octombrie, ziua demararii campaniei de strangere de fonduri pentru persoanele afectate de tragedia #Colectiv.

Ce am facut pana in prezent?
Pana in prezent, cu sprijinul ‪#‎ImpreunaRezistam‬, am colectat 175.845 EURO de la 1630 de donatori persoane fizice, dar si din organizarea de concerte de muzica in Bucuresti, Targu Mures, Oradea, Bacau, Timisoara, Baia Mare, Iasi, Constanta, Galati, Sibiu (din care 48. 810 EURO), pe de o parte + peste 150.000 EURO, primiti special de la sponsori persoane juridice, bani virati pentru a acoperi nevoile de natura medicala si psihologica ale victimelor pe termen lung, pe de alta parte.

Din suma de 175.845 EURO, primita de la donatorii persoane fizice, pana la data de 22 decembrie, am ajuns la peste 150 de persoane care au suferit de pe urma accidentului din Clubul Colectiv, donandu-le 89.600 EURO sub forma de suport financiar direct.
Mentionam ca pentru fiecare virament pe care il facem, avem la baza un contract semnat, documente medicale si documente de identitate.

De asemenea, programul de suport psihologic este deschis din 31 octombrie si este disponibil atat persoanelor direct afectate de accident cat si familiilor acestora.

In acelasi timp, tinem sa precizam ca oferim sprijin in deplasarea catre si de la spital acasa pentru pacientii externati si care au nevoie sa mearga la spital pentru schimbarea bandajelor si, de asemenea, furnizam/decontam produse de uz medical,dermatologic, de ingrijire a ranilor ori retete medicale, celor care au nevoie. E bine de stiut ca vom face asta exact cat timp este nevoie.

Ce intentionam sa facem pe termen scurt?
Pana la 15 ianuarie 2016, vom acorda, in sume egale, supravietuitorilor si familiilor persoanelor afectate de accident diferenta de bani colectata in urma organizarii concertelor de muzica rock din toata tara, dar si cea colectata de la donatori persoane fizice. Suma ramasa pentru a fi direct distribuita sub forma de donatii individuale catre cei afectati de accident este de 86.246 EURO.
Aici facem apel catre cei afectati si catre familiile tuturor pentru a intelege ca distribuirea acestei sume implica mobilizarea de resurse umane, contracte semnate de ambele parti, documente verificate si completate, plati facute si mai devreme de 15 ianuarie ne va fi imposibil sa finalizam demersul.

Ce intentionam sa facem pe termen mediu si lung?
Pentru ca nevoile de recuperare ale supravietuitorilor si ale familiilor afectate vor fi pe termen mediu si lung, am pus bazele unui program complex avand la baza sumele colectate in urma incheierii de contracte de sponsorizare cu diverse companii, banci sau in urma organizarii unor actiuni de strangere de fonduri (suma ce depaseste 150.000 EURO, banii primiti special de la sponsori-persoane juridice pentru a acoperi nevoile pe termen lung, de care va spuneam la inceputul anuntului). Aici, in functie de aria de interes a fiecarui sponsor, vom urmari sa furnizam servicii pentru persoanele afectate, si anume:
1) serviciul socio-medical
2) serviciul psihologic
3) serviciul psihiatric
4) serviciul educational si psihologic pentru copiii persoanelor afectate
Pentru fiecare din cele trei servicii avem sponsori sau organizatori de evenimente care si-au manifestat interesul de a le finanta.
Se stie sigur, insa, ca in perioada urmatoare va fi, in continuare, nevoie de acoperirea cheltuielilor pentru:
– diverse forme si proceduri de recuperare post-spitalizare
– medicamente, unguente
– fizioterapie
– cazare si transport pentru supravietuitori si familiile acestora in afara tarii sau in tara, in cadrul procesului de recuperare, atunci cand este nevoie
– suport psihologic si/sau psihiatric, profesionist pentru supravietuitori si familiile acestora sau familiile persoanelor decedate, inclusiv pentru copiii minori
– transport zilnic de acasa la spital si invers (pentru persoanele care nu au posibilitatea de a fi transportate in conditii de siguranta, pentru schimbarea pansamentelor, punem la dispozitie un mijloc de transport)
– diverse produse si echipamente medicale de protectie (fiecare caz e unic si trebuie tratat individualizat)
-solutii educationale pentru copiii ai caror parinti sunt afectati de accident sau decedati
Vizam sa folosim sumele donate in cel mai rational mod, astfel incat sa putem acoperi nevoile mai sus descrise, la momentul potrivit. Solidaritatea a fost principiul care a guvernat aceasta campanie si pe viitor intentionam sa sprijinim toate persoanele implicate in accident, in functie de nevoile individuale si va vom tine la curent cu detalii.

Cu aceasta ocazie, anuntam faptul ca orice suma primita incepand cu aceasta data va merge catre dezvoltarea programului anterior descris.
Multumim sustinatorilor!
La multi ani si sanatate maxima tuturor victimelor #Colectiv.

Cu respect,
Fundatia Estuar