30 aug – 1 sept:CASTLE JAZZ@Castelul Bran

30 aug – 1 sept:CASTLE JAZZ@Castelul Bran

comunicat de presă

JAZZ.RO organizează în perioada 30 august – 1 septembrie 2013, în parteneriat cu Compania de Administrare a Domeniului Bran, prima ediţie a festivalului JAZZ at BRAN CASTLE. Într-un decor istoric şi cultural-artistic de poveste, melomanii sunt invitaţi la 3 zile de jazz european, de muzică contemporană şi barocă.

Ediţia pilot a festivalului JAZZ at BRAN CASTLE are parte de un line-up impresionant, cu artişti consacraţi de jazz care vor prezenta atât proiecte deja aplaudate cât şi proiecte absolut noi.

Concertele se vor desfăşura în fiecare seară a festivalului, începând cu orele 20.00, în curtea interioară a monumentului istoric şi arhitectonic Castelul Bran.

O singură excepţie ce va adăuga un plus de farmec festivalului: recitalul de orgă susţinut de tânărul muzician britanic Dave Stapleton, la Biserica Evanghelică din Râşnov, ce va avea loc duminică, 1 septembrie, ora 13.00. Astfel JAZZ.RO continuă misiunea de a aduce jazz-ul ȋn spaţii neconvenţiale, iniţiativă ce s-a concretizat anul acesta ȋn martie cu festivalul JAZZ IN CHURCH de la Biserica Luterană din Bucureşti.

Prin JAZZ at BRAN CASTLE, asociaţia JAZZ.RO şi partenerii săi ȋşi propun să continue promovarea jazz-ului european ȋn România dar şi crearea de contexte inedite pentru spectatori. În acelaşi timp ȋncurajează turismul cultural – inclusiv internaţional – din ţara noastră.

Program JAZZ at BRAN CASTLE:

Vineri, 30 august, ora 20.00:

Ferenc SNETBERGER (Ungaria) solo chitară

Marco AMBROSINI (Italia) & Jean Louis MATINIER (Franţa)

Marco Ambrosini – nyckelharpa, Jean Louis Matinier – acordeon

Alexander BĂLĂNESCU (România) & Katie WILKINSON (Marea Britanie)

Alexander Bălănescu – vioară, Katie Wilkinson – violă

Sâmbătă, 31 August, ora 20.00:

Dave STAPLETON & Benjamin WAGHORN (Marea Britanie)

Dave Stapleton – pian

Benjamin Waghorn – saxofon tenor şi soprano

Vassilis TSABROPOULOS (Grecia) – solo piano „AKROASIS”

Louis SCLAVIS & Vincent COURTOIS (Franța)

Louis Sclavis – clarinet

Vincent Courtois – violoncel

Duminică, 01 Septembrie, ora 13 (Biserica Evanghelică C.A. Râşnov):

Dave STAPLETON (Marea Britanie) -orgă

ora 20.00:

Paolo VINACCIA (Italia), Bendik HOFSETH (Norvegia) & Daniele Di BONAVENTURA (Italia)

Paolo Vinaccia – tobe / percuție

Bendik Hofseth – saxofon

Daniele Di Bonaventura – bandoneon

Bobo STENSON & Anders JORMIN & Jon FÄLT (Suedia)

Bobo Stenson – pian

Anders Jormin – contrabas

Jon Fält – tobe

Prețul unui bilet este de 150 lei pe seară sau 400 lei abonament pentru cele 3 seri.

Biletele și abonamentele sunt disponibile online pe eventim.ro, în rețelele magazinelor Germanos, Orange, Vodafone, Domo, în librăriile Humanitas și Cărturesti precum şi la magazinul ANDANTE Music. Abonamentele sunt deja disponibile, iar biletele vor fi puse în vânzare doar în ultima săptămână a lunii august.

Partener principal: Compania de Administrare a Domeniului Bran

Cu sprijinul Andante Music și Green Hours 22 jazz cafe.

Pentru mai multe informații, vă rugăm să-l contactați pe Cristian Moraru, director executiv JAZZ.RO, la adresa de e-mail office@jazz.ro şi la telefon 0730106801.

***

Notă pentru editori

Despre JAZZ.RO

Ȋnfiinţată ȋn anul 2011, JAZZ.RO este asociaţia culturală care ȋşi propune să descopere şi să promoveze jazz-ul european ȋn România şi jazz-ul românesc ȋn străinătate. JAZZ.RO este, de asemenea, o platformă pentru comunitatea de jazz din România menită să promoveze tineri artişti ȋn deschiderea fiecărui concert.

Printre proiectele implementate de JAZZ.RO se numără: Festivalul Jazz in Church (proiect unic în România, derulat, cu casă închisă, între 21 și 24 martie 2013, la Biserica Luterană din București), Modern Solo Piano – în cadrul căruia au evoluat pe scenele bucureștene reputați muzicieni internaționali, precum Bugge Wesseltoft, Vassilis Tsabropoulos, Leszek Mozdzer și Nik Baertsch, The Art of Trio (Anouar Brahem), JAZZ.RO Workshop (Nik Baertsch, Francois Couturier) și JAZZ.RO Concert (Anouar Brahem, Jack DeJohnette Group). O iniţiativă de asemenea în premierăîn România este reprezentată de programul JAZZ FOR KIDS, atât de bine primit de copii şi în aceeaşi măsură de părinţi.

Mai multe informaţii pe www.jazz.ro, www.facebook.com/jazz.romania

Despre Castelul Bran:

Construit ȋn 1377, data la care Ludovic I de Anjou a emis „actul de naştere” al cetăţii, conform căruia braşovenii primeau privilegiul de a construi fortăreaţa „cu propriile lor osteneli şi cheltuieli”, Castelul Bran joacă un rol important ȋn controlul graniţei dintre Transilvania şi Ţara Românească.

La 1 decembrie 1920, Consiliul Orăşenesc al oraşului Braşov a donat Castelul Bran reginei Maria a României. Din 1938, fiica suveranei, principesa Ileana a României, arhiducesă de Austria, devine proprietară a castelului, până la începutul anului 1948.Edificiul intră în proprietatea statului român şi devine, din 1956, muzeu de istorie medievală şi de artă.La 26 mai 2006, Castelul Bran a fost retrocedat de statul român moştenitorilor arhiducesei Ileana de Austria – Dominic Habsburg-Lothringen, Maria-Magdalena Holzhausen şi Elisabeth Sandhofer.

Mai multe informaţii pe www.bran-castle.com