Final de One World Romania 12

Final de One World Romania 12

 

Duminică, 24 martie, s-a încheiat cea de-a 12-a ediție a Festivalului de Documentar și Drepturile Omului One World Romania. Au fost 10 zile pline în care ne-am bucurat de proiecțiile unor filme extraordinare și de dezbateri extrem de interesante, care ne-au dat ocazia să vorbim cu publicul despre evoluția noastră ca societate în ultimii 30 de ani.

Pentru clipuri și imagini din timpul festivalului, vă invităm în galeria noastră virtuală de pe site-ul oficial.

| sursa: One World Romania |

Deși ediția de anul acesta a festivalului s-a terminat, misiunea Asociației One World Romania continuă. Începând cu 1 aprilie, prin parteneriatul cu platforma DocAlliancedintre filmele OWR12 vor fi disponibile online, pentru o perioadă de două săptămâni. Cele cinci documentare sunt: „Coby”„Divizarea”„Neconfesiuni”„Patru părți ale unui ecran pliabil” și „Una sau două întrebări”.

Toate proiectele asociației continuă pe tot parcursul anului. Programul de distribuție alternativă KineDok își va relua proiecțiile în locațiile partenere din toată țara. Programul educațional One World Romania la Școală continuă coordonarea Cluburilor de film din liceele din București și din țară, organizarea de ateliere pentru profesori și liceeni și multe altele despre care puteți afla detalii de aici.

Continuăm și proiecțiile Cineclubului One World Romania, și programul de redescoperire a arhivelor Studioului Alexandru Sahia, iar începând cu a doua jumătate a anului plănuim să organizăm replici ale festivalului în mai multe orașe din România. Mai mult, până la finalul anului vom organiza ateliere pentru profesioniști din cinematografie, organizații non-guvernamentale, studenți sau public larg și vom lansa Caietele One World Romania” – o publicație despre film documentar, în care vom invita critici, cineaști și alți specialiști să publice eseuri pe diverse teme relevante pentru dezvoltarea culturii documentare în România.

Puteți susține misiunea Asociației One World Romania și dezvoltarea proiectelor asociației, devenind „Prieten OWR”. Aflați mai multe despre ce înseamnă să fiți alături de noi ca „Cinefil”sau ca „Suporter” de aici. Astfel, te poți număra printre primii posesori ai unui abonament pentru următoarea ediție a festivalului.

De asemenea, până la 31 iulie puteți depune către ANAF Declarația 230 prin care puteți redirecționa un procent din impozitul anual pe venit către Asociația One World Romania. Declarația completată cu datele asociației se poate descărca de aici.