Interviu. The Case: Albumul Own the Night are legătură cu stilul de viață pe care îl ducem noi

Interviu. The Case: Albumul Own the Night are legătură cu stilul de viață pe care îl ducem noi

Chesti@narul lui Bogdan Șerban cu trupa The Case, care astăzi, 18 octombrie, susține un concert la Expirat. Detalii, aici găsiți.

Care este atuul pe care îl are Timișoara (vestul țării) față de București (sudul României) din perspectivă muzicală?

Nu știm dacă are vreun atu. Poate doar faptul că este un loc puțin mai intim în ceea ce privește trupele și interacțiunea lor cu publicul.

Ce înseamnă, pentru fiecare dintre voi, muzica românească de până în 2012? – nume, stări, reclamații, etc.

Fred (voce): Multă muzică bună. Pentru mine, cea mai mare parte a muzicii a venit de dincolo, dar cu toate astea sunt și trupe de la noi pe care le consider surse de inspirație: Coma, Alternosfera, The Mono Jaks, Grimus, Vița de Vie.
James (chitara): Noiembrie 2009, Persona în Club Bunker din Timișoara, momentul exact în care mi-am dat seama că vreau sa fac muzica.
Andrei (bas): Vița de Vie, Paraziții, BUG Mafia, Coma, Cargo, Phoenix etc. Căutam o muzica cu mesaj și cu un instrumental bun, simplu și la obiect, iar în trupele enumerate am găsit aspectele acestea.
Mihai (tobe): Muzica foarte bună care te motivează să te apuci de muzică. Cred că lista este prea scurtă ca sa enumăr toți artiștii pentru care am un respect aparte, dar câțiva dintre aceștia ar fi: Luna Amară, Alternosfera, Grimus, Coma, The Mono Jacks.
Cristi (clape): Destul de multă muzica bună, dacă ne referim la muzica din underground. Trupe ca și Coma, Vița de Vie, Subcarpați, The Mono Jacks… pe care eu le admir.

Piesa Take the blue pill face trimitere cinematografică la Matrix? O să urmeze și continuarea: Take the red pill?

Da, ai zis bine. Dacă ideea de blue pill din Matrix e un fel de minte-mă frumos în interpretare mioritică, personajul din piesa noastră se află chiar în momentul în care realizează că poate alege între blue pill și red pill. Este o piesă despre libertatea umană și despre cât de greu este să ne asumăm această responsabilitate.

Există mesaje ascunse în piesele The Case (includ aici și EP-ul de debut) care n-au fost înțelese sau descoperite de public/fani? Care?

Ne place să credem ca odată ce ai făcut o bucată de muzică și ai împărțit-o cu lumea, nu-ți mai aparține. În același timp, este foarte mișto când cineva care ascultă albumul vine cu o interpretare diferită de cea pe care am vrut sa o conturăm noi. Dacă stăm să ne gândim mai bine, sunt destul de multe referințe obscure în muzica noastră.

Numiți persoanele care nu se văd/aud în piesele The Case, dar care sprijină/ajută/finanțează trupa.

Cosmin Harbei si Lucian Chirlan se ocupă de obicei de partea de sonorizare la concertele noastre , OWPN Music Agency și Sandra Martis sunt cei care se ocupă de managementul si bookingul nostru.

Testosteron vs estrogen în rock-ul alternativ românesc (și nu numai), de ce credeți că nu prea sunt voci/instrumentiști de sex feminin în zona asta?

La urma urmei, e o alegere. În ultima vreme, sunt din ce în ce mai multe femei în rock-ul românesc și genul ăsta de diversitate nu poate fi decât un lucru bun.

Exercițiu de sinceritate: fiecare dintre voi să-și recunoască o greșeală pe care a făcut-o față de ceilalți sau față de trupă.

James: Solo-uri prea lungi la primele melodii.
Fred: Sunt prea sever in legătura cu produsul final.
Mihai: Mă enervez prea tare când cineva face o greșeală.
Andrei: Când scriem piesele, mă agit mult prea tare. Dar energia vine dintr-un loc bine intenționat.
Cristi: Parți de instrumental făcute prea repede.

Completați, vă rog, propoziția: n-am știut atunci când m-am apucat de muzică…

James: Ce e aia monitorizare.
Fred: Absolut nimic… nu a fost o problemă pentru că nici acuma nu stiu prea multe. Dar invățăm încet.
Mihai: Cât de mult o să-mi placă.
Andrei: Că e atât de greu să găsești oameni cu care să încropești o chimie care să țină.
Cristi: Ce înseamnă un concert și cât efort trebuie depus pentru a susține unul.

Fiecare dintre voi să facă o recenzie scurtă a albumului Own the Night.

Fred: Own The night este un album cu piese care par fiecare din filmul ei la prima vedere. Totuși, dacă le pui la un loc și în ordinea corectă, se conturează o imagine anume, aceea care se regăsește și în artwork.
Per total, am încercat să transmitem unele idei sau concepte care au legătură cu stilul de viață pe care îl ducem noi, membrii trupei, zi de zi.
James: Cel mai bun album pe care l-am scos ca trupă până acum.
Andrei: Un material care oglindește munca, colegialitatea si seriozitatea trupei la ora actuală. Cred că cel mai important este că l-am făcut așa cum ne-a plăcut, și nu având un anumit target de public sau de gen muzical in minte.
Mihai: Fară a fi subiectiv, consider că este unul dintre cele mai bune materiale audio la care am contribuit activ, de când fac muzică. Îmi place foarte mult și vreau ca următorul să fie și mai bun!
Cristi: Ascultate într-o anumită ordine formează ceea ce noi am numit „Own the Night”, un album care ne caracterizează atât pe noi, cât și modul în care abordăm show-urile noastre.

album-artwork