Expoziție „Noi aici suntem universali”. Povestea uneia dintre cele mai izolate comunități din Deltă

Expoziție „Noi aici suntem universali”. Povestea uneia dintre cele mai izolate comunități din Deltă

Între 26 iulie și 13 august, Decât o revistă te invită să faci o vizită la Apollo111 Barul, ca să vezi o serie senzațională de fotografii din Delta Dunării.

Expoziția „Noi aici suntem universali” cuprinde o parte dintre fotografiile făcute de Ioana Cîrlig și Marin Raica pentru articolul cu același titlu scris de Vlad Odobescu. Materialul documentează povestea uneia dintre cele mai izolate comunități din Deltă și a oamenilor care supraviețuiesc acolo.

Comuna C.A. Rosetti se află la capătul Pământului, dar ar putea la fel de bine să fie și buricul său. Agățată cu un fir de drum și două vapoare de restul României, dar bine pironită în sistemul birocratic al țării, localitatea supraviețuiește printr-o combinație de încăpățânări și calcule, mai mult în ciuda autorităților, decât cu ajutorul lor. Ca să aibă apă de băut, școală, medic, lemne de foc, oamenii trebuie să se miște întruna, să adune hârtii pentru instituțiile statului, să-și schimbe rolurile, să se agațe unii de alții. Astfel au devenit universali.

Materialul a fost realizat în programul de burse jurnalistice Viitor la Purtător, susținut de NN și organizat de DoR, și poate fi citit aici: http://features.decatorevista.ro/noi-aici-suntem-universali.

Vernisajul expoziției are loc marți, 1 august, și poate fi vizitată până pe 13 august. După vernisaj, te invităm să rămâi cu echipa la un pahar cu vin.

UNDE: Apollo111 Barul, str. Ion Brezoianu, 23-25
CÂND: 1 augut, ora 19:00
Intrarea este liberă.

Expoziție organizată de: DoR (Decât o Revistă), în parteneriat cu NN și găzduită de Apollo111 Barul.
Proiect cultural co-finanțat de: Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

//

Decât o Revistă (DoR) este o revistă trimestrială de jurnalism narativ care publică povești despre cum trăim azi și care explorează familiarul realității românești, experiențele și trăirile care ne sunt comune.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.